Musorujsag
Élő Eredmények

Apját lelőtték, gyerekként wc-t pucolt, most a City legértékesebb játékosa

Apját lelőtték, gyerekként wc-t pucolt, most a City legértékesebb játékosa

m4sport.hu/As
Amikor a topligákban szereplő labdarúgók magánéletéről, anyagi körülményeiről hallunk, olvasunk, akkor talán a legtöbbször előforduló szó a „luxus”. Drága autók, gyémánttal kirakott órák, magánrepülők és jachtok, eurómilliókat érő otthonok, de az odáig vezető út gyakran igen rögös. Így van ez Raheem Sterlinggel is.

Sokszor olvashatunk cikket Cristiano Ronaldo nehéz gyerekkoráról Madeira szigetén, vagy a Liverpool csatára, Sadio Mané szegénységben eltöltött éveiről a szenegáli kis faluban, ahol született, de az ő történetükön is túltesz Raheem Sterlingé.

A Manchester City 25 éves csatára a jamaicai Kingstonban született. Édesapját egy utcai lövöldözés során gyilkolták meg, amikor ő alig töltötte be második életévét. Ötéves volt, amikor édesanyja úgy döntött, fogja a kis Raheemot és nővérét, és Londonba költöznek.

Óriási szegénységben éltek, csak úgy tudtak megélni, ha egészen fiatalon testvérével segítik az olykor három műszakot vállaló anyjukat és maguk is munkát vállalnak. Sterling hosszú időn keresztül hotelek mosdóit takarította, hogy a család bevételhez jusson.

„Nehéz ezekre az időkre visszagondolni, mégis ez az, ami hatalmas motivációval bír, hogy minden egyes nap a maximumot adjam ki magamból és a végsőkig harcoljak. Láttuk, hogy mennyit dolgozik az édesanyánk, így számunkra (a testvérével) egyáltalán nem volt furcsa, hogy segítsünk neki, és mi is munkát vállaljunk. A mindennapjaink része volt ez, csak az járt a fejünkben, hogy az ő életét könnyebbé tegyük, amennyire csak lehet” – emlékezett vissza a spanyol Asnak adott interjújában Sterling.

Rahemm Sterling édesanyjával (Forrás: Sterling – Instagram)

Édesanyja mellett egy másik embernek is nagy köszönettel tartozik, hogy ilyen messzire jutott. Alig volt tíz éves, amikor egy tanára figyelmeztette, hogy rossz úton jár és változtatnia kell, különben a rács mögött végzi.

„Nem tudom, hogy a börtönben végeztem volna-e vagy sem, de általában minden dolognak, történésnek megvan a maga következménye. Azt nem mondom, hogy abban az időszakban olyan nagyon rossz lettem volna, de ha azon az úton maradok, a börtön sem lett volna kizárható. Egy komoly figyelmeztetés volt a számomra. Emellett az is hatalmas segítség volt a számomra, hogy lehetőséget kaptam és elkezdhettem focizni” – mesélt arról, hogy sikerült még a nehéz gyermekévekben, időben jó útra térnie.

A mértékadó Transfermarkt szerint jelenleg Sterling piaci értéke 160 millió euró, ezzel a Manchester City legértékesebb játékosa, megelőzve a 150 millióra taksált belga Kevin de Bruynét.

Borítókép: Raheem Sterling (Fotó: EPA/PETER POWELL)

További tartalmak