Musorujsag
Élő Eredmények

Nagyot fújtatott az Arsenal a Liverpool veresége után

m4sport.hu
Hivatalos Twitter-oldalán reagált az Arsenal arra, hogy megszakadt a Liverpool 44 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata a Premier League-ben.

A kiesés ellen küzdő Watford a 28. forduló szombati játéknapján hatalmas meglepetésre simán, 3–0-ra verte a toronymagasan listavezető Vörösöket, így szertefoszlottak a Pool veretlen bajnoki címről szőtt álmai. A Liverpool a csúcsbeállítást jelentő, sorozatban aratott 18 győzelem után kapott ki ismét a Premier League-ben, egyben a mostani szezonban először maradt alul. Jürgen Klopp vezetőedző együttesének 44 mérkőzéses veretlenségi szériája szakadt most meg a bajnokságban. Ezzel együtt az éllovas továbbra is nagyon kedvező helyzetben van, hogy 1990 után ismét bajnok legyen, előnye 22 pont a második, igaz, egy meccsel kevesebbet játszott Manchester Cityvel szemben.

A veretlenül bajnok 2003/2004-es Arsenal (Forrás: arsenal.com)

A Premier League 1992 óta íródó történetében a 2003/2004-es Arsenal az eddigi egyetlen csapat, amelyiknek sikerült az a bravúr, hogy veretlenül lett bajnok. A Bergkamp és Henry fémjelezte Wenger-csapat tartja a PL veretlenségi rekordját is, 2003 májusától 2004 októberéig nem kapott ki, 49 meccséből 36-öt megnyert 13-szor ikszelt a bajnokságban.

A Pool szombati vereségével eldőlt, hogy az Arsenal mindkét rekordja „megmenekült”, a meccs lefújása után az Ágyúsok hivatalos Twitter-oldalukon egy „Phew…” fújtatással fejezték ki megkönnyebbülésüket, amelyből felocsúdva egy perccel később azért gratuláltak is a Liverpoolnak a lenyűgöző veretlenségi sorozathoz.

További tartalmak