Musorujsag
Élő Eredmények

Eljárás nem indul Ronaldinho ellen, de büntetést kap a brazil focista

Eljárás nem indul Ronaldinho ellen, de büntetést kap a brazil focista

MTI
A paraguayi hatóságok nem indítanak eljárást Ronaldinho ellen, ugyanakkor a hamis útlevél használata miatt előállított aranylabdás brazil futballista büntetést kap.

A 39 éves világbajnok labdarúgót és testvérét egy hotelben állították elő, mert a nevükre szóló, paraguayi keltezésű hamis útleveleket találtak náluk. Meghallgatásuk során elmondták „ajándékba kapták, amikor leszálltak a repülőről”. Federico Delfino ügyész elmondta, a testvérpár elismerte bűnösségét, azonban azt állították, hogy akaratlanul cselekedtek.

Az ügyész kijelentette, várhatóan alternatív büntetést szabnak majd ki Ronaldinhóékra, akiknek valószínűleg egy jótékonysági szervezetnek kell majd egy bizonyos összeget átutalniuk.

A brazil hatóságok 2018 végén vonták be Ronaldinho útlevelét, aki nem fizetett be egy 2,5 millió dolláros bírságot. Ezt a brazil média szerint azért szabták ki rá, mert engedély nélkül építkezett egy természetvédelmi területen álló tó partján.

A korábbi sztárlabdarúgó egy kaszinótulajdonos meghívására érkezett Paraguayba, ahol gyermekeknek szóló jótékonysági programon vett volna részt.

További tartalmak