Musorujsag
Élő Eredmények

Önként csökkentették fizetésüket a Bundesliga-csapat játékosai

m4sport.hu
A Borussia Mönchengladbach játékosai beleegyeztek a fizetéscsökkentésbe, hogy ezzel csillapítsák a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásait a labdarúgóklubra.

„Nagyon büszke vagyok a fiúkra. Ez egyértelmű jel: jóban, rosszban összetartunk a Borussiáért” – jelentette ki Max Eberl sportigazgató, aki hozzátette, a szakmai stáb és a klubvezetés is elfogadta az önkéntes fizetéscsökkentést.

A közlemény a fizetéscsökkentés mértékét nem közölte, de sajtóértesülés szerint az egyesület havi szinten egymillió eurót takarít meg.

A klub elsőszámú vezetője, Stephan Schippers szerint a Bundesliga csapatai húsz éve nem voltak ennyire nehéz gazdasági helyzetben a kieső jegybevételek, szponzori pénzek és tévés jogdíjak miatt.

A német élvonalban negyedik, azaz Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióban lévő Borussia Mönchengladbach múlt héten játszotta legutóbbi meccsét a bajnokságban, amelynek működését azóta felfüggesztették. A Gladbach már akkor is zárt kapuk mögött lépett pályára, ez nagyjából kétmillió eurós bevételkiesést jelentett.

További tartalmak