Musorujsag
Élő Eredmények

A Bayern és a Dortmund futballistái csökkentik fizetésüket, hogy megóvják a klub dolgozóit

m4sport.hu
A Bayern München és a Borussia Dortmund labdarúgói, illetve klubvezetői megegyeztek, hogy határozatlan ideig csökkentik fizetésüket - számolt be róla a BILD.
 EPA/ANDY RAIN

Ezzel a klub azon dolgozóit akarják segíteni, akiknek állását veszélyezteti a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet.

A Bundesliga-klubok közül a Borussia Mönchengladbach volt az első, amely játékosai fizetésének csökkentésével rövidítette meg kiadásait, amíg szünetel a március 8-án felfüggesztett élvonalbeli labdarúgás Németországban.

A BILD szerint a Bayern futballistáinak fizetése 20%-kal csökken a következő hónapokra, míg a Dortmund esetében annyit közöltek, hogy lemondanak fizetésük egy részéről.

A futballisták nemcsak klubjukon keresztül próbálnak segíteni, a Bayern sztárja, Robert Lewandowski és felesége 1 millió eurós adományt ajánlott fel a koronavírus elleni küzdelemhez, Leon Goretzka és Joshua Kimmich szintén egymillió euróval segített.

De sorra csatlakoznak az ismert sportolók, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Pep Guardiola is adományozott már, José Mourinho pedig az ételkiszállításban segédkezett az elmúlt napokban.

forrás

További tartalmak