×

Angol klubok közösen lépnek fel a Manchester City ellen

A Daily Mail arról értesült, hogy több Premier League-klub közösen lép fel azért, hogy a Bajnokok Ligájából két évre kizárt Manchester City fellebbezését, amelyet a Sportbírósághoz (CAS) nyújtott be a büntetés miatt, ne fogadják el.

epa08291656 (FILE) - Manchester City captain Vincent Kompany (3-L) lifts the trophy among teammates after the English Premier League match between Brighton and Hove Albion and Manchester City in Brighton, Britain, 12 May 2019 (re-issued on 13 March 2020). The Football Association (FA) on 13 March 2020 confirmed that all English Premier League soccer matches have been suspended until 03 April 2020 amid the coronavirus COVID-19 pandemic. EPA/JAMES BOARDMAN
Februárban az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetség) azt a döntést hozta, hogy a következő két szezonban kizárja az európai kupákból (Bajnokok Ligája, Európa Liga) a Manchester Cityt, és 30 millió euró befizetésére kötelezte, a pénzügyi Fair Play megszegése miatt.

A manchesteri kéket fellebbezést nyújtottak be a döntés ellen, a Sportbíróságnak amely a koronavírus-járvány végeztével tartja meg első meghallgatását az üggyel kapcsolatban, mivel arra az időre, amíg tart a világjárvány, felfüggesztette munkáját..

Ugyanakkor a Daily Mail szerdán arról számol be, hogy a Premier League első tíz helyezettje közül nyolc összefogott – a City mellett a Sheffield United nincs a nyolcak között – azért, hogy a CAS utasítsa el a Manchester City fellebbezését.

A PL topklubjai közül a Liverpool, a Manchester United, a Chelsea és az Arsenal külön-külön is írt egy kérvényt a sportbíróságnak a Cityvel szemben. Az ellenfelek sem nézik jó szemmel a rivális manchesteri klub eddigi pénzügyleteit.