Húszmillió eurós mentőövet dob a riválisoknak a négy nagy Bundesliga-klub

A Bayern München, a Borussia Dortmund, az RB Leipzig és a Bayer Leverkusen egy húszmillió eurós alap létrehozását tervezi azon első és másodosztályú csapatok megsegítésére, amelyek nehéz helyzetbe kerülnek a koronavírus-járvány miatt szünetelő bajnokság miatt.

A Bild úgy tudja, hogy a mostani szezon négy német BL-klubjának képviselői múlt héten találkoztak egymással, hogy kidolgozzanak egy modellt az esetlegesen bajba kerülő riválisok megsegítésére.

A lap értesülései a segélyterv alapja az a 45 millió euró, amelyet a német liga (DFL) tartalékként képzett a most futó televíziós szerződésekből, és amelyet eredetileg stratégiai projektekre szánt. Amennyiben azonban ezt az összeget nem használja fel, a DFL a maradékot szétosztja az egyesületek között.

A négy BL-csapatnak összesen mintegy 12,5 millió euró járna a kasszából, ők viszont lemondanak erről és beleteszik a szolidaritási alapba, továbbá megtoldják még 7,5 millióval. Az így létrejött 20 millió eurós mentőcsomag felhasználásáról a liga fog dönteni rászorultsági alapon.