Musorujsag
Élő Eredmények

A Barcelona 70 százalékkal csökkentené sportolói fizetését

A Barcelona 70 százalékkal csökkentené sportolói fizetését

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Sajtóhírek szerint a Barcelona felkérte a sportolóit, hogy a klubot segítve egyezzenek bele, hogy a koronavírus-járvány miatt akár hetven százalékkal csökkentsék a fizetésüket.

A játékosok állítólag átérzik a helyzetet, de megállapodás még nem született. A fizetéscsökkentés – ami a Dortmundnál és a Bayern Münchennél már megtörtént – a Barcelona női és férfi labdarúgócsapata mellett a B, valamint az U19-es együttest is érintené, továbbá ugyanezen megszorításokat léptetnék életbe a kosár-, hoki és kézicsapatoknál is – írja a The Guardian.

Az intézkedés a karantén ideje alatt tartana, utána pedig akkor is visszaállna minden az eredeti állapotába, ha Spanyolországban nem fejeznék be a szezont.

A Sport is hasonló hírekről számolt be, hozzátéve, hogy az öltöző nem egységes a kérdésben, vannak játékosok, akik ellenzik a lépést. A RAC1 rádióállomás úgy tudja, a Barca futballistái 30 százalékos fizetéscsökkentést tartanának megfelelőnek.

A klub nem véletlen rukkolt elő a fizetéscsökkentés elképzelésével, hiszen a járvány okozta leállás – felfüggesztették a bajnokságokat, valamint a hazai és nemzetközi kupákat – miatt körülbelül 60 millió eurós veszteséget kénytelen elkönyvelni a klub.

A Barcelona játékosai egyébként nem fukarok, már adományoztak pénzt a koronavírus-járvány elleni küzdelemre, Lionel Messi egy, Marc-André ter Stegen két és fél millió eurót szánt a közös ügyre.

 

 

 

 

Borítókép: EPA/ALEJANDRO GARCIA

További tartalmak