A Barcelona 70 százalékkal csökkentené sportolói fizetését

Sajtóhírek szerint a Barcelona felkérte a sportolóit, hogy a klubot segítve egyezzenek bele, hogy a koronavírus-járvány miatt akár hetven százalékkal csökkentsék a fizetésüket.

epa08237946 FC Barcelona's Argentinian striker Lionel Messi (R) celebrates with teammate Antoine Griezmann (L) after scoring a goal during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and SD Eibar at Camp Nou in Barcelona, Spain, 22 February 2020. EPA/ALEJANDRO GARCIA
A játékosok állítólag átérzik a helyzetet, de megállapodás még nem született. A fizetéscsökkentés - ami a Dortmundnál és a Bayern Münchennél már megtörtént - a Barcelona női és férfi labdarúgócsapata mellett a B, valamint az U19-es együttest is érintené, továbbá ugyanezen megszorításokat léptetnék életbe a kosár-, hoki és kézicsapatoknál is – írja a The Guardian.

Az intézkedés a karantén ideje alatt tartana, utána pedig akkor is visszaállna minden az eredeti állapotába, ha Spanyolországban nem fejeznék be a szezont.

A Sport is hasonló hírekről számolt be, hozzátéve, hogy az öltöző nem egységes a kérdésben, vannak játékosok, akik ellenzik a lépést. A RAC1 rádióállomás úgy tudja, a Barca futballistái 30 százalékos fizetéscsökkentést tartanának megfelelőnek.

A klub nem véletlen rukkolt elő a fizetéscsökkentés elképzelésével, hiszen a járvány okozta leállás - felfüggesztették a bajnokságokat, valamint a hazai és nemzetközi kupákat - miatt körülbelül 60 millió eurós veszteséget kénytelen elkönyvelni a klub.

A Barcelona játékosai egyébként nem fukarok, már adományoztak pénzt a koronavírus-járvány elleni küzdelemre, Lionel Messi egy, Marc-André ter Stegen két és fél millió eurót szánt a közös ügyre.