A Juventus korábbi elnöke szerint Ronaldo viselkedése bomlasztó hatású

A Juventus korábbi elnöke, Giovanni Cobolli Gigli kritikával illette a csapat legnagyobb sztárját, Cristiano Ronaldót, mondván az ötszörös aranylabdás nem mutat jó példát a koronavírus-járvány miatti karantén alatt.   

A portugál támadónak még azt megelőzően engedte meg klubja, hogy hazatérjen Madeirára és támogathassa stroke-ot kapott édesanyját, hogy Olaszországban a vírus miatt leállt volna az élet – beleértve a bajnokságokat is.

Később Daniele Rugani pozitív tesztje miatt az egész csapatot karanténba zárták, így Ronaldo nem repült vissza Torinóba, maradt a szülővárosában, ahonnan legutóbb egy medence partjáról posztolt fotót baráti társaságban.

Ez volt az a húzás, ami nem nyerte el Gigli tetszését, aki szerint ez a viselkedés megnehezíti más sportolók féken tartását.

„Azt mondta, az édesanyja miatt megy Portugáliába, most viszont úgy fest, sokkal fontosabb már, hogy a medence partján fényképezkedjen” – idézi a Goal a volt elnök Nuovónak tett nyilatkozatát.

„Mikor kivételt tettek vele, a dolgok komplikálttá váltak, hiszen mások is haza szerettek volna utazni a családjaikhoz” – ahogy megtette ezt a klub engedélyével Gonzalo Higuaín, Douglas Costa és Miralem Pjanic is. Mindenkit karanténba kellett volna zárni.

Gigli szerint a morál felbomlása és hogy a játékosok egy része elhagyta Olaszországot, oda vezethet, hogy a Juventus nem tud majd felpörögni a kellő fordulatszámra, ha majd újraindul a bajnokság – amelyben a Juve csak egy ponttal előzi meg a remek idényt futó Laziót.

„Nem tudom, miért akarta pár játékos elhagyni Olaszországot. Mikor visszatérnek, sokkal nehezebb dolguk lesz, mert plusz két hétnyi karantén után kell majd formába lendülniük.”