Az MU-nál csak Solskjaer akarta igazán Haalandot

A norvég csatár édesapja szerint a Manchester United egészen egyszerűen nem akarta eléggé Haalandot, így csak magára vethet, hogy lemaradt a 19 éves támadóról.

A téli átigazolási szezon legszövevényesebb ügye volt Erling Haalandé. Az akkor még az RB Salzburgot erősítő támadóért tucatnyi topklub állt sorba, közte a Manchester United, végül azonban annak ellenére a Dortmundhoz írt alá, hogy játékosügynöke szerint a Vörös Ördögökkel történt a legtöbb egyeztetés.

Az MU tehát lemaradt, pedig a manchesterieknek úgy kellett volna egy gólerős csatár, mint egy falat kenyér, arról nem is beszélve, hogy a 20 millió eurós kivásárlási ár is már-már röhejesnek tűnt egy 19 éves szupertehetségért.

Ehhez képest a goal.com beszámolója szerint a támadó édesapja, Alf Inge Haaland arra utalt a norvég TV2-nek, hogy a manchesteri klubnál csak Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző volt eltökélt a csatár átigazolását illetően, a vezetőség nem törte össze magát a megszerzéséért.

„Olyan csapathoz kell igazolni, ahol az egész klub akar téged, és nemcsak az edző. Azt hiszem, ez a legfontosabb. Persze az is számít, hogy az utóbbi öt-tíz évben mit vitt véghez a csapat, illetve, hogy merre tart” – szúrt oda a szezon során szenvedő Vörös Ördögöknek az édesapa, aki szerint a manchesteriek csak magukra vethetnek, hogy lemaradtak Haalandról.

A rekordhalmozó csatár rögtön letette névjegyét Dortmundban: 11 meccsen 12 gólig jutott a sárga-feketék szerelésében, tehát nem túlzás azt állítani, megtalálta számításait a német gárdánál.

„Nem tudhatjuk, hogy más csapatban is ilyen jól menne-e neki. Valószínűleg igen, de erre sosem kapunk választ. Mindenesetre boldogok vagyunk azzal, ahol tart” – nyilatkozta a büszke apuka.