Musorujsag
Élő Eredmények

Gulácsiék sportigazgatója: Nézőkkel vagy nézők nélkül, de fejezzük be!

mti
Annak érdekében, hogy a német labdarúgó-bajnokságot be lehessen fejezni, másodlagos, hogy nézők előtt vagy zárt kapuk mögött játsszák le a hátralévő mérkőzéseket – véli az RB Leipzig sportigazgatója, Markus Krösche.

„Az üres stadionokban játszott meccsek nem jók, de a mai és valószínűleg a májusi állás szerint is elkerülhetetlenek” – fogalmazott a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató klub 39 éves vezetője.

Hangsúlyozta: minden nagy európai ligában az a cél, hogy be tudják fejezni az idényt. „Hogy nézőkkel vagy nélkülük, az ebben az összefüggésben másodlagos” – fogalmazott.

A napokban egy hamburgi virológus ugyanakkor úgy vélekedett, hogy még zárt kapuk mögött sem lenne szabad idén befejezni a Bundesligát, ugyanis a tévés meccsek miatt összejárnának az emberek, ez pedig tovább fokozhatja a koronavírus-járvány terjedését. A Bernhard Nocht Intézet professzora, Jonas Schmidt-Chanasit szerint legkorábban 2021-ben lehet újra elkezdeni a küzdelmeket.

A koronavírus-járvány miatt április 30-ig biztosan nem rendeznek mérkőzéseket a Bundesligában. Döntés a folytatásról legkorábban jövő kedden, az első és másodosztály 36 klubjának részvételével tartandó közgyűlésen születhet.

A lipcseiek a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is érdekeltek, határozatlan ideig ebben a sorozatban is szünetel a küzdelem.

További tartalmak