Musorujsag
Élő Eredmények

Shearer szerint Kane-nek távoznia kell a Spursből, ha nyerni is akar valamit

m4sport.hu
Harry Kane-nek távoznia kellene a Tottenhamből, ha a Spurs a következő egy évben sem nyer trófeát – véli a Premier League gólrekordere, Alan Shearer.

Az angol focilegenda nagy tisztelője Harry Kane-nek, korábban azt nyilatkozta, ha valaki, Kane képes lehet megdönteni PL-es gólcsúcsát (Shearer 260 góllal áll az élen, Kane-nek 136 találata van), a BBC-nek pedig arról beszélt, a rekorddöntéshez nemcsak egészségesnek kell maradnia, de a megfelelő klubban kell játszania.

„Nehéz feladat lesz. 136-nál jár, de nagyon sok „ha” van: ha egészséges lesz, ha egyáltalán a Premier League-ben marad… Kemény dió, de egy napon összejöhet neki” – mondta az angol közszolgálati csatorna Match of the Day: Top 10 című podcastjében.

„Alapvetően az egészségén múlik majd. Bárhol is játszik, és bármilyen sikeres is a csapatával” – tette hozzá.

Apropó, csapat és sikerek. Kane 2004-ben került a Spurs akadémiájára, 2009 óta játszik a felnőtt csapatban, de eddig sem hazai, sem nemzetközi szinten nem szerzett trófeát az észak-londoniak színeiben. Shearer szerint ez vagy megváltozik vagy egy kell hagynia a Tottenhamet.

„Szerintem ha a következő 12 hónapban sem nyernek semmit, akkor távoznia kellene” – adott tanácsot a 49 esztendős egykori klasszis Kane-nek, aki úgy érzi, combhajlító-sérülése után április végén már hadrafogható lenne.

Természetesen akadna vevő az angol válogatott csapatkapitányára: többször összeboronálták már a Reallal, az utóbbi időben pedig azt rebesgeti az angol sajtó, hogy a Manchester United hívására is igent mondana.

További tartalmak