Musorujsag
Élő Eredmények

A La Ligában is rendezhetnek karácsonyi fordulót a csúszás miatt

A La Ligában is rendezhetnek karácsonyi fordulót a csúszás miatt

m4sport.hu/Marca
A koronavírus-járvány miatt a Premier League-hez hasonlóan idén a spanyol élvonalban is rendezhetnek bajnoki fordulót karácsonykor.

A liga, valamint a játékosszakszervezet csütörtökön egyeztett a koronavírus-járvány miatt előbb átmenetileg, majd határozatlan időre felfüggesztett spanyol labdarúgó-bajnokság folytatásának lehetőségeiről, illetve a következő szezon sorsáról.

Spanyolországi lapértesülések szerint a megbeszélésésen több variáció is szóba került.

Az optimistább szerint májusban (vélhetően zárt kapuk mögött) folytatódhatna a bajnokság, így csak minimális csúszást szenvedne el a 2020/21-es szezon, amely szeptember közepén-végén rajtolhatna.

A másik (talán mondhatjuk, hogy realistább) forgatókönyv viszont azzal számol, hogy leghamarabb nyáron, de inkább szeptemberben indíthatják újra a La Ligát.

Ebben az esetben azonban a sűrű versenynaptár miatt a Premier League-hez hasonlóan a karácsonyi ünnepek alatt is rendeznének bajnoki fordulót.

Az angol fociban több mint 150 éves múltra tekint vissza az úgynevezett Boxing Day, kezdetben december 25-én és 26-án is rendeztek bajnokit, 1958 óta azonban csak 26-án.

További tartalmak