×

Az Atlético Madrid bejelentette a fizetések csökkentését

Az Atlético Madrid ügyvezető igazgatója, Gil Marin pénteken a klub partnereinek küldött levelében bejelentette, hogy be fogják vezetni egy ideiglenes fogalakoztatási szabályzatot, amely alapján határozatlan időre csökkentik a csapat minden tagjának a fizetését.

Az Atlético Madrid ügyvezetője, Gil Marín (Forrás: marca.com) Az Atlético Madrid ügyvezetője, Gil Marín (Forrás: marca.com)
Miguel Ángel Gil Marín elmagyarázta, hogy a döntést a kormány által is bejelentett vészhelyzet miatt hozta meg a klub, amely a teljes országot érinti. A csapatnál dolgozó szakemberek nem tudják elvégezni a munkájukat a kialakult szituáció miatt, így rendkívüli intézkedéseket kellett foganatosítani.

Arról is írt, hogy a klub kötelességének érezte meghozni a döntést, hiszen a klub a túlélésért küzd. Korábban hasonlóan járt el a Barcelona és az Espanyol is, hasonló okból kifolyólag.

„Évek óta foglalkozom ennek a klubnak az ügyeivel, de még sosem éltem meg ennyire nehéz időszakot, amely ennyire bizonytalan jövőképet vetítene elénk. Garantálom, hogy mindannyian keményen dolgozunk, felelősségünk teljes tudatában azért, hogy biztosítsuk az Atlético Madrid túlélését” – olvasható a levélben, amelyet Gil Marín személyesen írt alá."Ideiglenes intézkedések foganatosítása, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet miatt" - olvasható a klub Twitter-oldalán.