Musorujsag
Élő Eredmények

Igazságtalan lenne az élettől, ha Messi nem nyer vb-t

m4sport.hu
Egykori csapattársa szerint elege van már a válogatottal szerzett ezüstérmekből, és ha az élet igazságos, egyszer még vb-t fog nyerni a hatszoros aranylabdás.
A válogatottban valamiért nem akar összejönni az igazán nagy siker Lionel Messinek. EPA/Antonio Lacerda

Oscar Ustari, argentin kapus szerint az tisztességtelen lenne a labdarúgástól, ha minden idők egyik legnagyobb játékosa, Lionel Messi világbajnoki cím nélkül fejezné be pályafutását.

A jelenleg a mexikói Pachua együttesében védő játékos szerint a Barcelona csillagának már elege van az ezüstérmekből, melyeket a válogatottal szerzett. A 2014-es vb-n, majd a 2015-ös és a 2016-os Copa Americán is második lett, ami után ideiglenesen vissza is vonult a válogatottól.

A korábban a Sunderlandban és a Getafében is megforduló Ustari tagja volt a 2008-as olimpián győztes argentin válogatottnak, amely Messi egyetlen felnőtt aranyérmét hozta a nemzeti együttesben. Véleménye szerint, a hatszoros aranylabdást sokszor magára hagyták a válogatottban.

„Sokszor mondják, hogy a válogatott nem érdekli őt annyira, mint a klubja, de ez nem igaz. Én többször is láttam egy-egy csalódást keltő eredmény után úgy sírni, mint egy kisgyereket. Nincs egyszerű helyzetben a válogatottban” – idézi Ustarit a goal.com.

Korábban a Tottenhamet BL-döntőig vezető argentin szakember, Mauricio Pochettino is reményét fejezte ki, hogy Messi vezetésével Argentína egyszer vb-címet ünnepelhet.

A kiváló játékos maga is vágyik a vb-győzelemre, de korábban úgy fogalmazott, nem hiszi, hogy bármit megváltoztatna a karrierjében csak azért, hogy vb-győztes legyen. „Szerettem volna világbajnok lenni, de ez jutott nekem, ezt adta az Isten. Gyerekként álmodni se mertem ilyen karrierről, sokkal többet kaptam, mint amit valaha el tudtam volna képzelni” – mondta.

További tartalmak