Musorujsag
Élő Eredmények

A Juventus elnökének drámai jövőképe

A Juventus elnökének drámai jövőképe

m4sport.hu/O Jogo
Andrea Agnelli, a Juventus elnöke borúsan látja a labdarúgás jövőjét. Meggyőződése, ha az európai klubok nem állnak hozzá megfelelő komolysággal, a koronavírus-járvány többet is lemészárolhat közülük.

„Nagy általánosságban minden vezető felelős a klubja jólétéért és fenntarthatóságáért. Márpedig most mindannyian egy valós, egzisztenciális fenyegetéssel nézünk szembe. Amióta a futball leállt, vele együtt állt le a pénz áramlása, amitől alapvetően függünk, ami szükséges ahhoz, hogy kifizethessük a játékosokat és a többi dolgozót, emellett képesek legyünk a működési költségeket előállítani. Senki sem immunis a történtekre, az időtényező pedig kifejezetten létkérdés. Nem foglalkozni az aggodalmainkkal, egyet jelentene azzal, hogy a labdarúgásnak szembe kellene néznie az eddigi legnagyobb kihívással, amelyet valaha megélt” –írta Agnelli, szavait a többi európai klubvezetőnek címezve.

Andrea Agnelli nem csupán a Juventus, de az Európai Klubok Szövetségének is az elnöke, ebbéli minőségében osztotta meg gondolatait.

Borítókép: Andrea Agnelli, a Juventus mindenhatója (Forrás: juventus.com)

További tartalmak