Musorujsag
Élő Eredmények

Az UEFA elnöke három tervről beszél a szezon befejezésére

Az UEFA elnöke három tervről beszél a szezon befejezésére

m4sport.hu/La Repubblica
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) számára még mindig nyitott kérdés, hogy mikor indulhatnak újra útjukra a nemzeti bajnokságok, amelyeket a koronavírus-járvány miatt felfüggesztettek. A szervezet elnöke, a szlovén Aleksander Ceferin felvázolta, hogy három olyan tervük van, amelyek alapján le lehet zárni a szezont.

„Senki nem tudja, mikor fog véget érni a járvány. Mi jelenleg rendelkezünk egy A-, B- és C-tervvel, folyamatosan kapcsolatban vagyunk az egyes ligákkal, felállítottunk egy munkacsoportot, de még meg kell várnunk, hogy a egyéb területeken milyen előrejelzésekről számolnak be” – nyilatkozta Ceferin az olasz La Repubblicának.

Amíg – főként – a különböző egészségügyi szervezetektől nem kapnak megfelelő információkat, addig különböző opciókban kell gondolkodniuk a szezon befejezésével kapcsolatban.

„A szezon május közepén, júniusban, de lehet, csak június legvégén indulhat újra. Még arra is van javaslat, hogy esetleg a következő szezon kezdésére tervezett időszakban zárul a futó idény, a következőt pedig eltoljuk egy kicsivel. Anélkül, hogy tudnánk, mikor ér véget a járvány, képtelenség egy végső tervet felvázolni” – magyarázta az újságnak az UEFA szlovén elnöke.

Arról már meghozta a nehéz döntést a szövetség, hogy az Európa-bajnokságot egy évvel elhalasztják, ahogyan a Bajnokok Ligája és az Európa Liga döntője is új időpontot kapott.
A labdarúgók fizetésének csökkentéséről kategorikus véleménye volt Ceferinnek, aki 2016 óta vezeti a szervezetet. Mit fogalmazott, ebben a helyzetben „nincs helye önzésnek”, és örömmel vette, hogy a labdarúgók jól fogadták a fizetésük redukálásáról szóló javaslatokat.

Borítókép: Amszterdam, 2020. március 3. Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke beszédet mond az UEFA 44. rendes kongresszusán az amszterdami Beurs van Berlage konferenciaközpontban 2020. március 3-án. MTI/AP/Peter Dejong

További tartalmak