Musorujsag
Élő Eredmények

A City középpályása már most a Liverpoolnak adná a bajnoki trófeát

A City középpályása már most a Liverpoolnak adná a bajnoki trófeát

m4sport.hu/A Bola
A koronavírus-járvány miatt szinte minden bajnokságot felfüggesztettek Európában, ez alól a Premier League sem kivétel. Az angol szövetség tervei szerint április 30-án indulna újra a bajnokság, de figyelve az egyre erősödő járványt, nem kizárt, hogy későbbi dátumot kell megjelölni.

Már, amennyiben megszületik a döntés a folytatásról. Akadnak olyanok, akik szerint felelőtlenség újraindítani, véget kellene vetni neki.

A Liverpool toronymagasan vezeti a Premier League-et, a felfüggesztés előtt 25 ponttal előzte meg a második helyezett Manchester Cityt. Ílkay Gündogan, a manchesteri kékek német középpályása bevallotta, a maga részéről már most, gond nélkül odaadná a bajnoki címet a riválisnak.

„Semmi rosszat nem látok abban, hogy a bajnoki címet a Liverpoolnak adjuk, akár most. Ilyen esetekben illik sportszerűnek lenni, megérdemlik” – nyilatkozta a német ZDF-nek a City légiósa.

Nyilván a 29 éves játékos is hallott arról, hogy több klubnál csökkentették a labdarúgók fizetését, amiről megvolt a véleménye.

„Természetesen semmi akadályát nem látom ennek, ha ezzel segíthetek. Pontosan tudjuk mindannyian, hogy a nagy klubok többsége nehéz időszakot fog átélni, mindenkinek kötelessége segíteni a maga módján”– mondta erről a témáról Gündogan.

Borítókép: Ilkay Gundogan (Fotó: EPA/PETER POWELL )

További tartalmak