Musorujsag
Élő Eredmények

A Barcelona játékosainak fizetését 70 százalékkal csökkentették

A Barcelona játékosainak fizetését 70 százalékkal csökkentették

m4sport.hu/Marca
A hírt Lionel Messi, a Barcelona csapatkapitánya Instagram-oldalán erősítette meg. Mint írta, az első keret minden tagja elfogadta a katalán klub döntését, eszerint a játékosok fizetése 70 százalékkal csökkent, az egész világot sújtó koronavírus-járvány miatt.

Arról is írt hivatalos közleményében, hogy a csapat futballistái mindent megtesznek annak érdekében, hogy a Barcelona többi alkalmazottja a teljes járandósága kifizetésre kerüljön.

Ezek mellett nehezményezte, hogy a klub vezetői olyan nyomást gyakoroltak a játékosokra a kényes ügyben, amely komoly meglepetés számukra, mert nem érdemeltek ilyen bánásmódot.

„Mindig is voltak esetek, amikor a fizetések csökkentéséről esett szó, elfogadtuk, hogy megértettük, hogy kivételes esetekről van szó. Mi voltunk az elsők, akik MINDENBEN segítettünk, amikor a klub erre megkért minket. Gyakran megesett, hogy mindez a saját kezdeményezésünkre történt.

Nem győzünk megdöbbenni azon, hogy a klub berkein belül akadtak, akik górcső alá vettek minket és nyomást akart gyakorolni ránk egy dologért, amit mi mindig is készek voltunk megtenni. Ha az egyezség sokáig húzódott el, azért van, mert meg akartuk találni a megfelelő formáját annak, hogy segítsük a klubot és annak dolgozóit, ezekben a nehéz időkben” – olvasható Messi közleményében.

Borítókép: Lionel Messi (Fotó: EPA/QUIQUE GARCIA)

További tartalmak