×

Gulácsi Péterék is belementek a fizetéscsökkentésbe

Az RB Leipzig hivatalos oldalán közölte, hogy a klub játékosai, köztük Gulácsi Péter és Willi Orban is belementek abba, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzet következtében csökkentsék a fizetésüket.

Gulácsi Péter és Willi Orban
A klub honlapja nagyszerű gesztusként számol be a történésekről, kiemelve, hogy ebben a bizonytalanságokkal teli, nehéz időszakban a játékosok megmutatták, hogy egy csapatként kiállnak a klub munkatársai mellett. A közlemény arra nem tér ki, hogy bérük hány százalékáról mondtak le a bajnoki kényszerszünetben, csak annyit említ, hogy kétszámjegyű, tehát legalább 10 százalék, marad a klubnál, mellyel a Leipzig dolgozóit támogatják.

"Nem is volt kérdés számunkra, hogy ezt kell tennünk. Egyre többen veszítik el munkájukat a vírus miatt vagy jóval kevesebbet tudnak dolgozni. Örülünk, hogy ez még nem történt meg a Lipcsénél, bízunk benne, hogy a hozzájárulásunknak köszönhetően ez nem is fog bekövetkezni" - nyilatkozta a csapat kapitánya, a sérüléssel bajlódó Willi Orban.

Sorra jelentik be a klubok, hogy a játékosok lemondanak fizetésük bizonyos százalékáról a klub és a dolgozók javára, például a Juventus, a Barcelona, az Atlético Madrid vagy itthon a Diósgyőr együttese.