Musorujsag
Élő Eredmények

Infantino: A járvány utáni labdarúgás teljesen más lesz

Infantino: A járvány utáni labdarúgás teljesen más lesz

m4sport.hu/Marca
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) svájci elnöke, Gianni Infantino csütörtökön arról írt, hogy „a labdarúgás teljesen más lesz”, miután véget ér a világot hónapok óta sújtó koronavírus-járvány. A sportvezetőnek meggyőződése, hogy „kevésbé arrogáns és barátságosabb” lesz a sportág közege.

„Visszatér az idő, hogy elgondolkozzunk újra a futballról, és amikor elérkezik ez az idő, együtt ünnepeljük ennek a rémálomnak végét. A labdarúgás a koronavírus után teljesen más, társadalmi és támogató jelleget ölt, a területi realitásokhoz igazodva, ugyanakkor globálisabb, kevésbé arrogáns és barátságosabb is lesz ” – kezdte levelét Infantino, amelyet az olasz sajtó közölt.

„Az egyetlen dolog, amely nem változik, az a gólok utáni öröm, ahogyan átölelik egymást a játékosok, hogy megosszák boldogságukat. Jobbak leszünk, emberségesebbek, egyben figyelmesebbek is a valódi értékekre. Olaszország ki fog jönni ebből, mert a legnehezebb pillanatokban tudja, miként mutassa legjobb arcát. Mellettetek állok, kedves barátaim” – írta gondolatait a legnagyobb nehézségekkel küzdő európai országnak címezve.

Aggodalma érthető az ország iránt, hisz Svájcban született ugyan, de szülei olaszok. Szavaival együttérzését és érintettségét akarta kifejezni az ország iránt, amelyben eddig több mint 13 ezer halálos áldozata van a pandémiának.

„Bánattal töltik el olasz szívemet a szörnyű szenvedés képei, amelyek megmutatják a családok tragédiáit az országban. Ma gondolnunk kell az szenvedők fájdalmának enyhítésére, be kell tartanunk azokat a szabályokat, amelyeket az orvosok mondanak nekünk, ennek az átkozott vírusnak a legyőzéséhez”- írta Infantino.

Borítókép: Gianni Infantino (Forrás: Marca)

További tartalmak