Musorujsag
Élő Eredmények

Eto’o és Drogba is kiakadt, hogy a kutatók kísérleti állatoknak nézik az afrikaiakat

Eto’o és Drogba is kiakadt, hogy a kutatók kísérleti állatoknak nézik az afrikaiakat

m4sport.hu/Marca
Franciaországban két orvos kapott meghívást egy tévéműsorba, amelyben azt javasolták, hogy a BCG-vakcinát, amely ellenszere lehet a koronavírusnak, Afrikában kellene tesztelni, az ottani eredmények alapján - amennyiben pozitív a hatásfoka -, el lehetne kezdeni szélesebb körben használni.

A műsort több afrikai származású labdarúgó/ex-futballista látta vagy hallott róla, akkora felháborodást keltett a körükben, hogy nem is türtőztették magukat.

A kameruni Samuel Eto’o volt az egyik, aki nem válogatta meg szavait a hír hallatán:

„A k… anyátokat. Nem vagytok többek egy darab …-nál. Afrika nem a ti játszóteretek!”

A 34 éves szenegáli Demba Ba is keményen, már-már lázítóan fogalmazott:

„Üdvözlünk nyugaton, ahol a fehérek úgy gondolják, hogy felsőbbrendűek, és a rasszizmus meg a hülyeség újra csak banális dolognak tekinthető. Itt az ideje lázadni” – írta a Chelsea-t is megjárt 19-szeres válogatott támadó.

Az elefántcsontparti Didier Drogbát is mélyen érintette a hír:

„Teljes mértékben elfogadhatatlan az, hogy ezt támogassuk. Afrika nem egy tesztlaboratórium, ne kezeljék úgy az afrikaiakat, mintha tengerimalacok lennének” – olvashatóak az egykoron zseniális csatár gondolatai.

Borítókép: epa04692362 Chelsea's Didier Drogba reacts against Stoke City during the English Premier League soccer match between Chelsea and Stoke City at Stamford Bridge in London, Britain, 04 April 2015. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA DataCo terms and conditions apply. http://www.epa.eu/files/Terms%20and%20Conditions/DataCo_Terms_and_Conditions.pdf

További tartalmak