Musorujsag
Élő Eredmények

A Burnley elnöke attól tart, augusztusban csődöt jelenthetnek

A Burnley elnöke attól tart, augusztusban csődöt jelenthetnek

m4sport.hu/Sky Sports
A koronavírus-járvány gyakorlatilag világszinten bénította le a labdarúgást. A pénzmozgás hiánya több klub létezését veszélyezteti.

A napokban írtuk meg, hogy Németországban 13 klub kerülhet csőd közeli állapotba, ugyanez más országok esetében is érvényes, Anglia sem kivétel.

A gazdasági nehézségek, illetve a bizonytalanság miatt, hogy egyáltalán folytatható-e a Premier League, a tabella tízedik helyén álló Burnley elnöke, Mike Garlick azt a félelmét fejezte ki, hogy augusztusra akár le is húzhatja a rolót. Csak az mentheti meg a klubot, ha sikerült lejátszani a hátralévő mérkőzéseket.

„Csak a tények számítanak. Márpedig az nem más, hogy ha nem tudjuk befejezni a szezont, és hamarosan nincsenek konkrét tervek az újrakezdést és a következő szezon indulását illetően akkor augusztusra pénz nélkül maradunk. Ez tény!” – nyilatkozta elkeseredetten a Sky Sportsnak a klubelnök.

„Átláthatóak akarunk maradni a szurkolóink, a stábunk és a részvényeseink előtt. Így nem tehetünk mást, minthogy informáljuk őket a helyzetről, mi történhet, ha berekesztik a Premier League-et. Nagy kihívás lesz a klub számára, ezért akarjuk ilyen elkeseredetten megtudni, mi fog történni. Mindenképpen szeretnénk befejezni a szezont”– mondta Garlick.

Borítókép: Mike Garlick, a Burnley elnöke (Forrás: burnleyfootballclub.com)

További tartalmak