Musorujsag
Élő Eredmények

Arturo Vidal nem csökkenti alkalmazottai fizetését csapatában

Arturo Vidal nem csökkenti alkalmazottai fizetését csapatában

m4sport.hu/Marca
Arturo Vidal bejelentette, hogy nem csökkenti a tulajdonában lévő labdarúgócsapat játékosainak fizetését. A Barcelona középpályása hazájában a Rodelindo Románt vásárolta meg, amely a chilei harmadosztályban szerepel.

A 32 éves, 115-szörös chilei válogatott futballista a Rodelindo többi tulajdonosával egyeztetett, akik egyetértettek abba, hogy nem nyúlnak a játékosok és az alkalmazottak fizetéséhez sem, függetlenül a koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz gazdasági helyzettől.

„A Rodelindo Román tiszteletben tartja az érvényben lévő szerződéseket és segíti a keretet függetlenül attól, hogy nincs semmilyen aktivitás. Játszva fogunk ebből kijönni és közösen. Nem fér hozzá kétség, hogy a labda egyszer újra gurulni fog, minél tovább tart a várakozás, annál jobban fog esni mikor újra átölelhetjük egymást” – olvasható a klub közleményében.

A hét folyamán Vidal már szerepelt hazája sajtójának címlapjain, miután egy olyan adománygyűjtő kampányt indított, amilyet Spanyolországban Pau Gasol és Rafael Nadal.

Válogatott csapattársával, Gary Medellel felvette a kapcsolatot a chilei vöröskereszttel, hogy közösen harcoljanak. Chilében több mint 4000 regisztrált betege van a járványnak, ugyanakkor kevesebb áldozata (27) volt, összehasonlítva Magyarországgal.

Borítókép: epa08277353 FC Barcelona's Lionel Messi (L) celebrates with teammate Arturo Vidal (R) after scoring the 1-0 lead from the penalty spot during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Real Sociedad at Nou Camp stadium in Barcelona, Spain, 07 March 2020. EPA/QUIQUE GARCIA

További tartalmak