Musorujsag
Élő Eredmények

Van Gaal szerint az Ajax visszaélne a koronavírus miatt kialakult helyzettel

Van Gaal szerint az Ajax visszaélne a koronavírus miatt kialakult helyzettel

m4sport.hu/Sky Sports
Az Ajax egykori sikeredzője azután szállt bele korábbi csapatába, illetve játékosába, a jelenleg az amszterdami klub technikai vezetőjeként dolgozó Marc Overmarsba, hogy utóbbi a bajnokság azonnali befejezésére szólította fel a holland szövetséget (KNVB).

Overmars a szövetséget és az UEFA-t Donald Trump amerikai elnökhöz hasonlította, aki múlt héten úgy nyilatkozott, a gazdasági termelés fenntartása fontosabb annál, mint hogy a járványhelyzet miatt megbénítsák az országot.

„Helló! Több mint 100 ember hal meg naponta Hollandiában a koronavírus miatt!” – háborodott fel a De Telegraaf hasábjain Overmars, aki szerint a belgákhoz hasonlóan azonnal véget kellene vetni a bajnokságnak, amelyet így a jelenlegi éllovas, a tabellát csupán jobb gólkülönbséggel vezető Ajax nyerne az AZ Alkmaar előtt.

Az ötlet nem nyerte el mindenki tetszését, Louis van Gaal pedig hangot is adott ennek.

„Ha sikerült legyőzni a koronavírust, először ezt a szezont kell befejezni – nyilatkozott a BL-győztes szakember az Algemeen Dagblad című holland újságnak. – A sport azért létezik, hogy győztesek szülessenek, és nem azért, hogy mondjuk 25 meccs után az Ajaxot hirdessük ki bajnoknak. A kormány hetek óta azon dolgozik a szakértőkkel, hogy hogyan térhetünk vissza a normális kerékvágásba, de egyes klubok hirtelen azt mondják, ez nem lehetséges. Az Ajaxszal az élen. Ezek a csapatok egészségügyi okokra hivatkozva élnének vissza a kialakult helyzettel. Márpedig én ezt nem hagyom annyiban.”

Az UEFA még múlt csütörtökön levelet küldött 55 tagszervezetéhez, amelyben tudatta, a kontinentális sorozatokban való szereplés a befejezett bajnokságok végeredményétől függ, ezért az idő előtt véget ért pontvadászatok kétségeket vetnének fel ennek a feltételnek az érvényességét illetően.

Az állásfoglalás szerint a következő hónapokban jó eséllyel újraindulnak és július-augusztusban lezárulnak a nemzeti bajnokságok, ezért korai és jogtalan lépés ezeket befejezettnek nyilvánítani.

További tartalmak