Musorujsag
Élő Eredmények

„Nem történne katasztrófa, ha Messi elhagyná a Barcát” – állítja a La Liga elnöke

„Nem történne katasztrófa, ha Messi elhagyná a Barcát” – állítja a La Liga elnöke

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Javier Tebas az Inter korábbi elnökének szavaira reagálva elmondta, a spanyol bajnokságot nem rné drámai csapásként, ha Lionel Messi elhagyná a Barcelonát.

Massimo Moratti, a milánói kék-feketék egykori elnöke a napokban azt nyilatkozta, nem tartja lehetetlennek a hatszoros aranylabdás megszerzését.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Valamit tud az öreg? 🤔⚽️ El tudjátok képzelni, hogy Messi veszi a kalapját és a San Siróba költözik? ✈️ #lionelmessi #fcinternazionale

M4Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés,

Messi távozása a 2021-ben lejáró szerződése mellett leginkább azért került terítékre, mert egyre többször akadt nézeteltérése a katalán klub vezetésével. A La Liga elnöke azonban legutóbbi nyilatkozatában elmondta, nem tart attól, hogy a bajnokságot hátrányosan érintené, ha a Barcelona és az argentin zseni útjai elválnának és hozzátette, a spanyol bajnokság Cristiano Ronaldo távozását is túlélte. Ezen felül Tebas a Serie A-nak is odaszúrt egy picit.

„Nem hiszem, hogy Messi megszerzése megoldaná az olasz bajnokság problémáit, melynek számadatai gazdaságilag nem kiegyensúlyozottak, sok az adósságuk”olvasható a La Liga elnökének nyilatkozata az AS-en.  

„Persze szeretném, ha Messi itt maradna, de ha távozik, akkor sem történik katasztrófa. Mikor Ronaldo a Juventusba igazolt, azt mondták, sok pénzt vesztünk, ehelyett azonban még több folyt be. A jó játékosok emelik egy bajnokság fényét, de nem nélkülözhetetlenek.”


Messi a 2011/12-es szezonban 37 bajnokin 50 gólt szerzett, ami rekord a La Liga történetében, s bár már 32 éves, nem lassít, a mostani kiírásban 22 bajnokin 19-szer volt eredményes, s nem elhanyagolhatóan 12 asszisztot is kiosztott, úgyhogy a teljesítményét látva vélhetően sokan vitatkoznának Tebas elnökkel.

További tartalmak