Musorujsag
Élő Eredmények

Coutinho nyithatja meg a Barcelonába vezető kaput Kanténak

Coutinho nyithatja meg a Barcelonába vezető kaput Kanténak

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Spanyol sajtóhírek szerint a katalán klub szerződtetné a Chelsea labdarúgóját, N’Golo Kantét.

A francia védekező középpályás már korántsem tűnik érinthetetlennek Londonban, hiszen nem azt a teljesítményt hozza, amit korábban megszokhattak tőle a klub szurkolói és a futballrajongók.

Igaz, ennek egyik oka, hogy sérülések hátráltatták – a mostani kiírásban együttese 29 bajnokijából csak 18-on játszott –, a másik viszont, hogy több külföldi szakértő szerint nem igazán találja a helyét a 4-3-3-as hadrendben, ahol a korábbiaktól eltérően nem a középpálya közepén kapott helyet.

Ez érezhető volt már az előző idényben is, Maurizio Sarri ugyanis ragaszkodott a Napolinál tökélyre csiszolt 4-3-3-as felállásához és a támadó futballhoz, s most Frank Lampard is ugyanezt a szisztémát játszatja csapatával, amelyben a világbajnok szűrőnek egyértelmű kvalitásai ellenére már nem biztos, hogy jut szerep a jövőben. Ennek oka állítólag az, hogy Lampard úgy érzi, a középpályás nem tesz hozzá eleget a támadásokhoz, így a hírek szerint a Chelsea a szezon végén hajlandó elengedni Kantét.

Fel is kapta a fejét a Barcelona, s bár a francia klasszist a Paris Saint-Germainnél és a Real Madridnál is szívesen látnák, a Mundo Deportivo úgy értesült, mégis a Camp Nou lehet karrierje következő állomáshelye.

A katalánok játékosa, a Bayern Münchennél kölcsönben futballozó Philippe Coutinho – akit biztosan nem fog megvenni a bajor klub – ugyanis állítólag a Chelsea-be vágyik, így a katalánok egy csereüzleten törik a fejüket.

A keretben még lenne is helye Kanténak, mert Arturo Vidal és Ivan Raktic várhatóan távozik a klubtól. Más kérdés, hogy a kezdőbe beférne-e, hiszen ha van csapat, amely támadófutballt játszik, az éppen a Barcelona, s teszi ezt már hosszú évek óta a 4-3-3-as felállásba. Ráadásul a saját nevelésű Sergio Busquets helye a korábbi szezonokhoz hasonlóan még a 32-höz közeledve is betonbiztosnak tűnik a védekező középpályás poszton.

Tehát könnyen cseberből vederbe eshet a világbajnok francia válogatott alapembere, aki biztosan szeretne ott lenni és jó formában érkezni a koronavírus-járvány miatt 2021 nyarára halasztott Európa-bajnokságon. Ehhez viszont rendszeresen játszania kellene.

További tartalmak