Musorujsag
Élő Eredmények
×

Több Chelsea-játékos is sírt, amikor Sarri bejelentette, hogy távozik

Több Chelsea-játékos is sírt, amikor Sarri bejelentette, hogy távozik

m4sport.hu
Maurizio Sarri elismerte, konfiktusok nehezítették kapcsolatát a Chelsea játékosaival, sosem élne Angliában, viszont a Premier League hiányzik neki.
Maurizio Sarri az EL-trófeával (Fotó: EPA/Jurij Kocsetkov)

A Juventus vezetőedzője a 2018/19-es szezonban irányította a Chelsea-t, a bajnokságban BL-indulást érő helyen végzett a csapattal és megnyerte az Európa Ligát is, de egy év után távozott és Juventus mestere lett.

“Minél magasabb szintre lépsz, annál nehezebb személyes kapcsolatot kiépíteni a futballistáiddal. A körülmények sokat nehezítenek ezen, sokáig tart közel kerülni a játékosokhoz. A Chelsea öltözőjében sok konfliktusom volt, de amikor bejelentettem, hogy távozok, több játékosom is elsírta magát” – elevenítette fel rövid angliai korszakát Sarri a Juventus Youtube-csatornáján.

“Én nem vagyok egy vállveregetős típus, sokkal többet beszélek arról, mit csinálnak rosszul a játékosaim és keveset arról, amit jól.”

“Ezt sokaknak nehéz lenyelni, de ha önmagad adod, idővel megtanulják értékelni azt az embert, aki vagy. A legszorosabb kapcsolatom azokkal a játékosaimmal van, akiket a legkevesebbet játszattam.”

“Sok olyan volt játékosom keres meg, akik az edzői pályán gondolkodnak, tanácsokat kérnek vagy velem akarnak dolgozni. Vannak, akik személyes problémáikkal keresnek meg, mert gond van a házasságukkal vagy a családjukkal. Ha egyszer kialakult egy bizalmi kapcsolat edző és játékos között, bármit meg tudnak beszélni.”

(fotó: EPA/ANDY RAIN)

Bár az angliai élet nem győzte meg Sarrit, az angol labdarúgásba teljesen beleszeretett.

“Az az ember érzése, Angliában mindenre több lehetősége van, mégsem élnék ott soha. Nem vagyok képes felfogni, hogy élhetnek ott olaszok oly sok éven keresztül…”

“A foci, az egy másik történet. Hiányzik a Premier League, a futball minősége elképesztő, a meccseken pedig lenyűgöző a hangulat, a szurkolók kiválóan szórakoznak és nem ellenségeskednek.”

“Még az ellenfél szurkolói is kértek közös fotókat, a stadionok mindig tele vannak, legyen bármilyen mérkőzés vagy sorozat. Fantasztikus, tényleg” – áradozott Sarri.

forrás

További tartalmak