×

A kanapéról is lehet hangulatot varázsolni a zárt kapus focimeccsekre

Egy applikáció segítségével a zárt kapus mérkőzéseken sem kell lemondani a szurkolásról, és még a játékosok is hallhatják a szurkolók buzdítását.

Mint arról korábban beszámoltunk, Németországban a koronavírus-járvány miatt augusztus 31-ig meghosszabbították a jelentős tömegeket vonzó események, így például a sportmérkőzések tilalmát, mindez azt jelenti, hogy ha folytatódik is a labdarúgó Bundesliga, szurkolók biztosan nem lehetnek a lelátókon.

A zárt kapus meccsek sokat szidott hangulattalanságát próbálja orvosolni az az okostelefonos alkalmazás, amelyet négy müncheni fejlesztő dolgozott ki, és amelynek segítségével meg lehet törni a nézők nélküli mérkőzések néma csendjét.Az applikációval a tévénézők a kanapéról varázsolhatnak szurkolást az otthonukba, sőt, amennyiben a Német Labdarúgó Liga engedélyezi, akár még az üres stadionba is. Négy lehetőség közül lehet választani a telefonon: taps, füttyszó, üdvrivalgás és ének. Minél több szurkoló nyomja meg valamelyik gombot, az az effekt annál hangosabban fog szólni a készüléken, vagy a liga pozitív döntése esetén akár a stadionban kihangosítva. „Hangoskodni” egyébként a telefon rázásával is lehet.

Önmagában a hangszórós szurkolás már több klubnál is szóba jött lehetőségként, de egyelőre mindenki a liga állásfoglalására vár, hogy engedélyezik-e a stadionokban.