Musorujsag
Élő Eredmények

„Autósfocival” próbálkozik a dán listavezető

m4sport.hu
Az autósmozi mintájára „autósfocival” vészelné át a zárt kapus időszakot a dán labdarúgó-bajnokságban listavezető Midtjylland.
Autósmozivá válhat a Midtjylland-stadion parkolója (Forrás: fcm.dk)

A klub azt tervezi, hogy amennyiben újraindul a bajnokság, a nézők nélküli periódusra a stadion körüli parkolót nevezik ki „lelátónak”, ahol jelenleg kétezer autó számára tudnák két nagy kivetítőn közvetíteni a meccseket, a közvetítést pedig ugyanúgy, mint az autósmozikban, az autó rádióján keresztül lehetne hallgatni egy bizonyos frekvenciára hangolva.

Az egyesület egyik munkatársa az ESPN-nek elmondta, az „autósfoci” kapacitását a későbbiekben akár 12 ezer kocsira is lehetne növelni. „Eddig is az volt a célunk, hogy a lehető legjobb stadionélményt nyújtsuk, és ezen a célon a koronavírus sem változtat semmit” – idézi az újság Preben Rokkjaer marketingigazgatót, aki ugyanakkor hozzátette, a részletekről még egyeztetni kell a hatóságokkal.

Az interjúból az nem derült ki, hogy a kocsikban a közösségi távolságtartás szabályai hogyan érvényesülnének.

A felfüggesztett dán bajnokság újraindításának időpontjáról egyelőre nem született döntés.

A zárt kapus mérkőzések néma csöndjének megtörésére Németországban is keresik a megoldást, négy müncheni fejlesztő kidolgozott egy okostelefonos alkalmazást, amelynek segítségével a kanapéról is lehet hangulatot varázsolni a nézők nélkül rendezett meccsekre.

További tartalmak