Musorujsag
Élő Eredmények

Az MLS-ben köthet ki Alexis Sánchez

Az MLS-ben köthet ki Alexis Sánchez

MTI
Alexis Sánchez karrierjének következő állomáshelye az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) lehet.

A Sport spanyol napilap arról értesült, hogy a chilei támadó mintegy 2,5 millió dollárért (828 millió forintért) vett luxusingatlant Miamiban, egészen közel az óceánparthoz. Miután a 31 éves labdarúgó milánói kölcsönadási szerződése a nyáron lejár, manchesteri klubja viszont szakmai és anyagi szempontokat tekintve sem számít rá, a lap valószínűsíti, hogy Sánchez az MLS-ben folytatja karrierjét.

A Manchester United tavaly nyáron egy szezonra adta kölcsön az Internazionalének a csatárt, aki azonban elmaradt a várakozásoktól Milánóban. Csapata a bajnoki címért harcol a Juventusszal és a Lazióval – bár a bajnokság felfüggesztése előtt közvetlenül jelentős ponthátrányba került riválisaival szemben -, a sokáig sérült Sáncheznek kiegészítő szerep jutott: 15 tétmérkőzésen összesen 600 percet sem töltött a pályán és egy gólt szerzett.

A szezon – a világjárvány miatt egyelőre bizonytalan – végeztével azonban hiába tér vissza Manchesterbe, ott Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző ugyancsak nem számol vele. Magas fizetése azonban megnehezíti a kérők helyzetét.

Sánchez heti 400 ezer fontos (162 millió forintos) fizetésével az angol élvonal egyik legjobban kereső labdarúgója, de ettől a tehertől – kölcsönadással legalább részben – szívesen megszabadulna az MU, lévén a chilei karrierjének manchesteri időszaka összességében csalódást keltő, különösen kiemelt bérének ismeretében. A csatár az angol csapatban eltöltött másfél szezonja alatt 45 tétmérkőzésen játszott és csak ötször volt eredményes.

Floridában két MLS-csapat működik jelenleg: az Orlando City SC 2015-ben csatlakozott a ligához, David Beckham klubja, az Inter Miami CF pedig idén újonc a mezőnyben.

További tartalmak