Musorujsag
Élő Eredmények

Szigorú szabályokat betartva indulhat újra elsőként a topligák közül a Bundesliga

Szigorú szabályokat betartva indulhat újra elsőként a topligák közül a Bundesliga

m4psort.hu/SportBible
Az elképzelések szerint május 9-én folytatódik a német Bundesliga, a szövetség több új szabályt vezetett be, amelyeket szigorúan be kell tartani, amikor újra indul a bajnokság.

A topligák közül a Bundesliga fog először elindulni azóta, hogy márciusban szinte az összes bajnokság leállt a koronavírus-járvány miatt. A német szövetség vezetőinek döntése alapján május 9-én zárt kapuk mögött folytatódnak a német első osztály mérkőzései.

Kiszivárogtatott dokumentumok alapján a Német Labdarúgó Szövetség több új szabályt vezet be az újrakezdésnél, amelyeket kötelező betartani annak érdekében, hogy a koronavírus ne terjedjen.

Az egyik ilyen szabály, hogy a játékosok akaratuk szerint maradhatnak otthon vagy a csapat számára kijelölt hotelben is lakhat, de tilos csókolóznia és szexuális kapcsolatot létesítenie egy labdarúgónak, ha nála vagy partnerénél kimutathatóak a vírus jelei.

Javasolt, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel, hogy családon belül megfertőződik-e valaki, de semmiképpen se adják (osszák meg) senkinek a fogkeféjüket, a törölközőiket, az étkezésre használt eszközeiket, italaikat és az ágyneműt.

A játékosokat arra utasítják, hogy maradjanak egy belsőtérben, ne használják a tömegközlekedési eszközöket, amennyiben elkerülhetetlen, hogy tüsszögjenek, köhögjenek, azt társaiktól legalább két méter távolságra tegyék, a karjukba vagy zsebkendőjükbe.

Ha egy szállodában laknak, el kell kerülniük az érintkezést a többi emberrel, maszk viselése és két méter távolság tartása mellett. Nem mehetnek a hotel bárjába, és nem vehetik igénybe a szobaszervizt. További felszólítás, hogy könyökkel kell megnyomniuk a lift gombjait.

Az edzésekre vonatkozóan: a csapatokat rendszeresen tesztelik a kezdés előtt, heti két alkalommal az edzések után is. A testi érintkezést minimálisra kell csökkenteni, amikor csapatértekezlet van, akkor tágas teremben szabad megtartani.

Zuhanyozni és átöltözni csak otthon (vagy a kijelölt hotelben a saját szobában) lehet, a felszerelést és a cipőket is elővigyázatosságból külön kell tárolni illetve mosni.

Új szabályok lesznek érvényesek a mérkőzésekre utazások alkalmával, a stadionba érkezéskor kötelező a játékosoknak lázat mérni, az öltözőket és a csapatbuszt is folyamatosan kell fertőtleníteni.
A játékosok közötti privát beszélgetés, sustorgás elkerülendő, ahogyan ezekben a nehéz időkben a bevett formális tevékenységeket is betiltják:

A csapatok nem állhatnak egymás mellett bevonuláskor, a cserék elkülönítve melegíthetnek, a cserénél nem érintkeznek a játékosok, és a kispadon megadott távolságra ülhetnek egymástól a futballisták, stábtagok.

Nem lesznek kabalaállatok, nincs kézfogás a mérkőzések előtt, a hagyományos meccs utáni tevékenységeket eltörlik. Nincs mixzóna, ahol a játékosokkal lehetne interjút csinálni, ahogyan a sajtótájékoztatók is elmaradnak.

A zárt kapuk mögött megközelítően 300 embernek adnak engedélyt, hogy a stadionban tartózkodjanak, köztük négy rendőr, tíz újságíró, négy labdaszedő, ötven biztonsági ember.

Amennyiben a szurkolók a stadion előtt gyülekeznek, az a kérdéses mérkőzés azonnali elhalasztását eredményezi.
A Bundesliga kapásból egy nagy rangadóval indul újra, hiszen a második Borussia Dortmund és a harmadik RB Leipzig játszik egymással, ami a nem hétköznapi körülményektől függetlenül is nagy érdeklődésre tehetne szert, a hosszú várakozás után csak fokozódik a hívek várakozása.

Borítókép: epa08218526 Dortmund's Jadon Sancho (C) celebrates after scoring the 2-0 lead during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Eintracht Frankfurt in Dortmund, Germany, 14 February 2020. EPA/FRIEDEMANN VOGEL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

További tartalmak