Musorujsag
Élő Eredmények

Mourinho: A futball sosincs zárt kapuk mögött, milliók nézik

Sky Sports
A Tottenham Hotspurt irányító José Mourinho szerint folytatni kell a Premier League-et, mert ha üres stadionokban is kell játszani, a közvetítések révén több millióan néznék a találkozókat.

„Ha lejátszhatjuk a hátralévő kilenc meccset, az mindenkinek jó lesz” – magyarázta Mourinho a Sky Sportson. Ki is fejtette, miért.

„Azt gondolom, a futballt soha nem lehet ajtók mögé zárni. Ott vannak a kamerák, ami azt jelenti, milliók nézik. Tehát, ha egy napon kivonulunk az üres stadionba, nem leszünk egyedül. Egyáltalán nem.”

(fotó: MTI/EPA/Will Oliver)

Vagyis a Spurst irányító portugál is a folytatás mellett érvel. Az angol bajnokságot egyelőre határozatlan ideig függesztették fel, de júniusban folytatódhat, ha a kormány engedélyt ad rá. Mourinho szerint ez a fény az alagút végén.

„Inkább úgy mondanám, hiányzik a világunk. És gondolom, mindenki így van ezzel. A futball csak a világom része. De türelmesnek kell lennünk, mert ez végig kell csinálnunk” – utalt a járvány elleni küzdelemre.

Három kollégájával él a lezárás óta, így elméleti munkával töltheti a napja nagy részét. „Repül az idő” – tette hozzá, megjegyezve, az ételkészítésben a többiek előtte járnak. „Én a tükörtojás-felelős vagyok.”

És olyan régebbi meccseket néz, amelyeket eddig még nem látott, mert a kényszerszünet előtt nem volt rá alkalma.

Elismerte, hibázott, mikor Tanguy Ndombelének egy parkban tartott edzést, amihez néhány társuk is csatlakozott, de azóta a klub megfelelő körülményeket alakított ki az edzőkomplexumában.

Állandó elfoglaltsága, hogy a Tottenham stadionjában kialakított ételgyűjtőközpontban segédkezik, miközben fantasztikusnak nevezte, hogy az épület jelenleg egy londoni kórház járóbeteg-ellátásának ad otthont. „Az ember felidézi, hogy néz ki egy szokásos napunk itt. A mérkőzés előtt, a meccsen, utána. Aztán idejön, és elétárul ez a hihetetlen egészségügyi központ” – mondta.

További tartalmak