Musorujsag
Élő Eredmények

A Bilbao és a Sociedad megegyezett: szurkolók előtt játsszák majd a kupadöntőt

Marca
Az Athletic Bilbao és a Real Sociedad sem szeretné, ha szurkolók nélkül kéne megvívniuk a spanyol Király Kupa presztízsértékű döntőjét, ezért kérvénnyel fordultak a Spanyol Labdarúgó Szövetséghez. A szövetség támogatja az elképzelést.

A két baszk csapatnak április 18-án kellett volna megvívnia a finálét. A járvány azonban ezt nem tette lehetővé. A spanyol szövetség még nem döntött a szezon folytatásáról, az azonban biztosa vehető, nézők jó darabig biztosan nem vehetnek részt a mérkőzéseken.

Azaz az Európa Liga-indulásról is határozó döntőre is maximum zárt kapuk mögött kerülhetne sor.

A Marca értesülése szerint a két klub azonban megállapodott, hogy kérvényezik a finálé halasztását, egészen addig, míg újra lehetővé nem válik a szurkolók előtti lejátszása. Emellett azt is szeretnék elérni, hogy a leendő időponttól függetlenül, hivatalosan is kupagyőztesnek hirdessék ki a győztest.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a őszi EL-ben mely csapat indulhatna a kupagyőztes jogán, de minden bizonnyal a La Liga hetedik helyezettjére szállna a jog, ha a döntőre valóban nem kerül sor.

A Bilbao eddig 23-szor, a Sociedad 2-szer hódította el a trófeát, émelyről első ízben dönthetnek egymás közt. Ráadásul ez lenne a spanyol kupa történetében az első alkalom, hogy a fináléban baszk házirangadót rendeznek.

A szövetség vezetői pénteken tanácskoznak arról, mikor és milyen formában rendezzék meg a kupadöntőt. A klubok felvetésére az RFEF hétfőn közleményben reagált, ebben pedig ismét megerősítette elkötelezettségét a döntő nézők előtti megrendezése mellett, még akkor is, ha ehhez akár egy évvel el kell halasztani a meccset.

„Teljes mértékben osztjuk az Athletic Bilbao és a Real Sociedad vágyát annak kapcsán, hogy a döntőt szurkolók előtt játszhassák, amikor azt az egészségügyi körülmények lehetővé teszik” – áll a nyilatkozatban.

Hozzátették, nagyra értékelik mindkét klub döntését és kérését, hamarosan pedig megfogalmazzák azokat a szabályokat, amelyek betartásával megrendezhető lesz a döntő idén vagy jövőre, de mindenképpen a 2020/21-es szezon fináléja előtt.

További tartalmak