Musorujsag
Élő Eredmények

Felemelte a FIFA a tokiói olimpia korhatárát

mti
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy egy évvel felemelte a korhatárt a férfi játékosok esetében a jövő nyári, tokiói olimpián.

A kereteket eredetileg 23 évnél fiatalabb futballisták alkothatják – három túlkorossal kiegészítve –, ezt módosították 24-re, tehát továbbra is az 1997. január 1. után születettek alkotják a mezőny jelentősebb részét, mivel az ötkarikás játékokat egy esztendővel elhalasztották.

A La Liga bejelentése szerint a spanyol labdarúgó-bajnokság első és másodosztályában ezen a héten újrakezdődhetnek az egyéni edzések, a pontvadászat folytatásának céldátuma pedig június.

Hétfőn ismét edzésbe állt a szerb labdarúgó-élvonal mind a 16 csapata, mivel a kormány enyhített néhány óvintézkedést. A szerb szövetség szerdán dönt arról, mikor és milyen formátumban folytatódik a bajnokság. A tervek szerint a játék május végén vagy június elején kezdődhet újra, a lebonyolításba pedig a kluboknak is lesz beleszólásuk.

Ugyancsak megkezdték a tréningeket a portugál bajnokság együttesei, köztük az FC Porto és a Benfica is. A küzdelmek a jelenlegi tervek szerint május 30-án folytatódhatnak. Portugáliában március 18-án hirdettek veszélyhelyzetet, az országot a szomszédos Spanyolországhoz képest kevéssé érintette a világjárvány.

Szombaton kezdetét veszi a 27 fordulós labdarúgó-bajnokság a Feröer-szigeteken. A címvédő Klaksvík, és a tavaly második helyezett B36 Torshavn éppen egymással játszik a nyitányon. Az élvonal a jelenlegi tervek szerint november elején zárul. Fehéroroszország mellett a Feröer-szigetek lesz a második európai ország, ahol a járvány ellenére bajnoki futballmeccseket rendeznek. Ami a további kontinenseket illeti, Türkmenisztánban, Nicaraguában és Tajvanon is zajlik a játék, a Koreai Köztársaságban pedig pénteken kezdődik a pontvadászat.

A Francia Labdarúgó Liga (LFP) államilag garantált kölcsönt vesz fel azoknak az élvonalbeli és másodosztályú kluboknak a megsegítésére, amelyek a szezon befejezettnek nyilvánítása miatt elestek a televíziós jogdíjakból származó bevételtől. Ennek köszönhetően minden klub megkapja a teljes összeget, amire az idény kezdetén számított.

Klaus Iohannis román államfő hétfőn bejelentette: május 15. után már nem hosszabbítja meg a kijárási tilalmat, így a sportcsapatok újra edzésbe állhatnak. A versenysorozatok folytatásáról egyelőre nem született döntés. A hivatásos labdarúgóliga azt tervezi, hogy négyhetes felkészülés után, június 13-án lehetne újrakezdeni a bajnokságot. Az élvonal felsőházi rájátszásból nyolc, az alsóházban 12 forduló van hátra, a Román Kupában pedig az elődöntők következnek. A Román Kézilabda Szövetség döntése szerint június közepétől folytatódnak a küzdelmek a férfi és a női első és másodosztályban is.

További tartalmak