Musorujsag
Élő Eredmények

A Liverpool tarolt a BBC szavazásán – a szezon játékosa mégis meglepetés

A Liverpool tarolt a BBC szavazásán – a szezon játékosa mégis meglepetés

BBC
A BBC szurkolói szavazásán az egyaránt liverpooli Jürgen Klopp az edzők, Jordan Henderson a játékosok, míg Trent Alexander-Arnold a fiatal futballisták között lett a szezon legjobbja a Premier League-ben.

Bár a járvány miatt félbeszakadt angol bajnokságban épp az újrakezdés lehetőségei jelentik a legfőbb kérdést, a BBC úgy döntött, a megszokott időpontban, május elején – amikor a rendes kerékvágás szerint csupán pár forduló lenne hátra – nevezi meg a különböző kategóriák legjobbjait.

Az egyéni elismerések mellett a Liverpool az évad legemlékezetesebb pillanatának megválasztott meccsén is érdekelt volt, ugyanis a Watfordól elszenvedett tavaszi 3-0-s vereségét választották meg a voksolók, ami szertefoszlatta a veretlenség megtartását.

Az év csapatában Alexnader-Arnold és Henderson mellett Alisson, Virgil van Dijk, Andy Robertson, Mohamed Szaláh és Sadio Mané is a listavezetőt képviseli, rajtuk kívül a Manchester Cityből Kevin De Bruyne és Sergio Agüero, a Leicesterből Çağlar Söyüncü és a Manchester Unitedből Bruno Fernandes került be. Utóbbi mindössze öt bajnokit játszott januári érkezése óta, ami finoman fogalmazva is a szurkolói elfogultsággal ássa alá a realitást.

A szezon meglepetésemberének a Wolves szélsőjét, Adama Traorét, míg az szezon igazolásának a sheffieldi kapust, az MU-tól kölcsönvett Dean Hendersont szavazták meg.

A gólok versenyében a Tottenham dél-koreai szélsőjének, Szon Hung-minnek a Burnley elleni szólója nyert.

A angol női bajnokság, a WSL legjobbjait is díjazták: az edzők között a Chelsea-t irányító Emma Hayes győzött, míg a játékosoknál mindkét kategóriában az Arsenal 23 éves holland támadója, a decemberben egy mérkőzésen hat gólt szerző és négy gólpasszt adó Vivianne Miedema utasított maga mögé mindenkit.

 

További tartalmak