Musorujsag
Élő Eredmények

Van der Sar: Zidane Fiattal érkezett az edzésekre, míg a többiek Ferrarival

Van der Sar: Zidane Fiattal érkezett az edzésekre, míg a többiek Ferrarival

m4sport.hu/Record
A holland Edwin van der Sar, aki jelenleg az Ajax igazgatója, 1999 és 2001 között csapattársa volt a Juventusban Zinedine Zidane-nak, a Real Madrid vezetőedzőjének.

A Ziggo Sportnak adott interjúban a korábbi kapus arról mesélt, hogy Zidane nem csak a tehetségével tűnt ki a Juventusból, de egyszerű életvitele is példamutató, szerény volt.

„Nem volt túl bőbeszédű. Az igazat megvallva elég nehéz volt vele beszédbe elegyedni, igaz, nem beszélt túl jól angolul. Inkább franciául vagy olaszul érintkezett. Az viszont, ahogyan a labdához kapcsolódott… Emlékszem, az egyik edzésre egy Fiattal érkezett, egyszerű farmerban, fehér Adidas-pólóban. A többiek meg Ferrarival gurultak be, és Dolce & Gabannát vagy Versacét hordtak.

A beszélgetésen kicsit haza is beszélt: a ’90-es évek Ajaxát és az akkori vezetőedzőt, Louis van Gaalt dícsérte.

„Van Gaalnak volt egy titka, amitől a játékosok rengeteget fejlődtek. Soha nem láttam még senkit, aki taktikailag annyira felkészült lett volna. A csúcsot 1995-ben értük el (a Bajnokok Ligája megnyerésével), de a következő évben már nem sikerült ezt megismételni. A Bosman-szabály a csapat végét jelentette” – emlékezett vissza van der Sar.
… Aki azt a ’95-ös BL-győzelmet rendesen megünnepelte..

„Százezer ember volt kint az utcán, ez minket is nagyon meglepett. A legjobb dolog, amit életemben átéltem, ugyanakkor bevallom, már nem bírok minden pillanatra visszaemlékezni” – mesélte hamiskás mosollyal, sejtetve, hogy a buli végére már nem volt szomjas.

Borítókép: Edwin van der Sar (fotó: ajax.nl)

További tartalmak