Musorujsag
Élő Eredmények

Ellenszélben kezdhet munkához a Vidi korábbi edzője a Lokomotiv Moszkvánál

Ellenszélben kezdhet munkához a Vidi korábbi edzője a Lokomotiv Moszkvánál

MTI
Tiltakozóhullámot indított el a Lokomotiv Moszkva híveinek táborában a futballklub vezetésének döntése az edzőcseréről, amelynek nyomán Marko Nikolic, a MOL Fehérvár FC korábbi szakvezetője veszi át az együttes irányítását az orosz Jurij Szjomintól.

A vasutascsapat hivatalos honlapján csütörtökön jelentették be, hogy a 73 éves Szjominnal nem újítják meg május 31-én lejáró szerződését, s június elsejétől a 40 éves Nikolic látja el a vezetőedzői teendőket a Premjer-Liga félbeszakított bajnokságában második helyen álló „Lokónál”.

A klub honlapját elárasztották a tiltakozó üzenetek, a közösségi felületeken, de az orosz sajtóban is egymást érik a felháborodott szurkolói reakciók Szjomin eltávolítása miatt, és a szerb szakemberrel szembeni ellenséges megnyilvánulásokból sincs hiány.

„Ez az egyik legkínosabb pillanat az orosz futball történetében!” – írták a Twitter-felhasználók az igazgatótanács döntéséről, a vezetést a klub gyilkosának nevezve. Hasonló hangnemben megfogalmazott üzenetek tarkítják a Lokomotiv Instagram-oldalát is. Szjomin mellett szót emelt és az orosz labdarúgás korszakos alakjának minősítette őt Vitalij Mutko, korábbi orosz sportminiszter és futballszövetségi elnök, s edzők, játékosok vették egymás után védelmükbe az eddigi szakvezetőt.

A nemzetközileg is ismert és elismert trénerek egyike, Valerij Gazzajev magából kikelve fogalmazott a moszkvai klub vezetésének döntésére reagálva.

„Szjomin sok trófeát és érmet nyert az elmúlt években, akkor meg mi a váltás oka, magyarázzák meg nekem! Megértem, ha Mourinho vagy Guardiola kaliberű szakembert szerződtetnek, de hát egy ismeretlen edzőt hívtak ide… Nehezen érthető” – adott teret kifakadásának a Szport Ekszpressz.

Marko Nikolic 2017 és 2019 között dolgozott Székesfehérváron, a csapattal bajnoki címet és Magyar Kupát is nyert.

Borítókép: Felcsút, 2019. július 18. A Fehérvár vezetőedzője, Marko Nikolics a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójában játszott Fehérvár FC - Zeta mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2019. július 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak