Musorujsag
Élő Eredmények

Ugyanúgy ünnepelte a győzelmet a Dortmund, mintha tömve lenne a stadion

m4sport.hu
A koronavírus-járvány miatt több mint két hónap után újrainduló Bundesliga első rangadóján, a Ruhr-vidéki derbin a Borussia Dortmud 4-0-ra ütötte ki a Schalkét. A nézők nélkül rendezett meccs után a hazai játékosok ugyanúgy odamentek ünnepelni a legendás déli tribün elé, mintha tömve lenne szurkolókkal.

A gesztusról Julian Brandt, a hazaiak középpályása a Kickernek azt mondta, nem volt előre megbeszélve, a játékosok spontán vonultak a déli tribün elé köszönetet nyilvánítani a távolból is őket támogató drukkereknek.

A négy gólöröm során feltűnően fegyelmezettnek bizonyultak a hazai játékosok, igyekeztek betartani a biztonsági távolságot és tartani magukat a liga előírásaihoz, amelyek értelmében nem ünnepelhetnek csoportosan, pacsival, illetve öleléssel. „Nyilván nehéz, de ez most ilyen. Próbáljuk megunkat a lehető legjobban tartani a szabályokhoz” – mondta a játékos.

A dortmundi Thorgan Hazard és Julian Brandt gólöröme a Schalke elleni meccsen 2020. május 16-án (Fotó: EPA/Martin Meissner/Pool)

A Dortmund első három gólját előkészítő Brandt a lapnak elárulta, a meccs hajrájára elkészült az erejével, meglátszott az elmúlt hét-nyolc hét kihagyása.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1451196"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Ugyanúgy ünnepelte a győzelmet a Dortmund, mintha tömve lenne a stadion
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2020/05/08426345-1-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak