Musorujsag
Élő Eredmények

Ugyanúgy ünnepelte a győzelmet a Dortmund, mintha tömve lenne a stadion

Ugyanúgy ünnepelte a győzelmet a Dortmund, mintha tömve lenne a stadion

m4sport.hu
A koronavírus-járvány miatt több mint két hónap után újrainduló Bundesliga első rangadóján, a Ruhr-vidéki derbin a Borussia Dortmud 4-0-ra ütötte ki a Schalkét. A nézők nélkül rendezett meccs után a hazai játékosok ugyanúgy odamentek ünnepelni a legendás déli tribün elé, mintha tömve lenne szurkolókkal.

A gesztusról Julian Brandt, a hazaiak középpályása a Kickernek azt mondta, nem volt előre megbeszélve, a játékosok spontán vonultak a déli tribün elé köszönetet nyilvánítani a távolból is őket támogató drukkereknek.

A négy gólöröm során feltűnően fegyelmezettnek bizonyultak a hazai játékosok, igyekeztek betartani a biztonsági távolságot és tartani magukat a liga előírásaihoz, amelyek értelmében nem ünnepelhetnek csoportosan, pacsival, illetve öleléssel. „Nyilván nehéz, de ez most ilyen. Próbáljuk megunkat a lehető legjobban tartani a szabályokhoz” – mondta a játékos.

A dortmundi Thorgan Hazard és Julian Brandt gólöröme a Schalke elleni meccsen 2020. május 16-án (Fotó: EPA/Martin Meissner/Pool)

A Dortmund első három gólját előkészítő Brandt a lapnak elárulta, a meccs hajrájára elkészült az erejével, meglátszott az elmúlt hét-nyolc hét kihagyása.

További tartalmak