Musorujsag
Élő Eredmények

Világi Oszkár: A DAC létezik, van, végezzük a munkánkat

Világi Oszkár: A DAC létezik, van, végezzük a munkánkat

m4sport.hu/Kossuth Rádió
Szlovákiában a zsolnai labdarúgócsapatot gazdaságilag tönkretette a koronavírus-járvány. A dunaszerdahelyi DAC-nak is meg kellett küzdenie az anyagi gondokkal, mert a bajnokság leállása következtében a klub elesett szokásos bevételeitől. A játékosainak is köszönhetően – köztük három magyarnak – átvészelte az eddigi nehéz időszakot a csapat.

Világi Oszkár, a klub elnöke a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában beszélt a dunaszerdahelyi klub jelenlegi helyzetéről.

A vezetőség egyik elsődleges feladata, hogy új vezetőedzőt találjon, miután a portugál Hélder Cristovao május 15-én elbúcsúzott a klubtól. Világi nem tagadta, hogy a jelöltek között szerepel a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck is, de ez még nem jelenti azt, hogy végül a német szakember lesz a befutó.

A DAC edzőjének lenni nem egyszerű feladat, mert a klub „a felvidéki magyarság csapata”, így Szlovákiában az egészen különleges körülményekkel is meg kell küzdenie egy edzőnek, ami olykor nem könnyű feladat.

A klubvezető arról is készségesen beszélt, hogy a járvány ideje alatt a játékosok (légiósok) közül kik maradtak Szlovákiában, kik utazhattak haza, illetve a felkészülés – olykor nehezítő – körülményeit is megemlítette, például a jelenlegi rendelkezések miatt nem használhatóak a létesítmény öltözői.

A szlovák bajnokságot illetően egyelőre bizonytalanság van, hiszen még nem lehet tudni, mikor és hogyan folytatódik, várhatóan pénteken születik erről döntés.

„Nálunk a klubok szövetsége dönti el, hogy mi lesz az elkövetkező időszakban, pénteken nehéz döntés lesz” – mondta a klubelnök.

A járvány miatt a DAC is szembesült anyagi problémákkal, de végül sikerült a problémákat átvészelni, köszönhetően annak is, hogy a játékosok belementek a fizetésük 45 százalékos csökkentésébe. Az elnök szerint a DAC, szemben a zsolnai labdarúgócsapattal túlélte a problémákat.

„A DAC létezik, van, és végezzük a munkánkat.”

A teljes beszélgetést a hangfelvételre kattintva hallgathatja meg.

Borítókép: Világi Oszkar (Forrás: DAC)

További tartalmak