Musorujsag
Élő Eredmények

Bernd Storck lett a DAC vezetőedzője - hivatalos

Bernd Storck lett a DAC vezetőedzője - hivatalos

MTI
A korábbi sajtóhíreknek megfelelően Bernd Storck lett a szlovák élvonalban szereplő DAC 1904 labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A klub honlapja csütörtökön számolt be arról, hogy a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya kétéves szerződést írt alá, és június 1-jén veszi át az együttes irányítását.

„Rögtön a kezdetektől nagyon jó kommunikáció zajlott köztem, Világi Oszkár tulajdonos és a klub sportigazgatója között, a tárgyalások rendkívül professzionális módon folytak. Nagyon várom már, hogy a szurkolókkal közösen sikerre vigyük ezt a rendkívül ambiciózus projektet” – nyilatkozta Bernd Storck.

A német szakember Hélder Cristovaót váltja a kispadon, a portugál szakember januárban lett a csapat vezetőedzője, de mindössze öt tétmérkőzésen – négy bajnoki- és egy kupatalálkozón – irányította a sárga feketéket.

Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója úgy fogalmazott: Bernd Storck nemzetközi tapasztalatait és a tényt látva, hogy több országban is sikeresen dolgozott, profilja ideális volt. „A legutóbbi két belgiumi állomásán is sikeres munkát végzett a rövid ott töltött idő ellenére, és képes volt teljesíteni az adott klubok által megfogalmazott célkitűzéseket, méghozzá egy olyan játékstílussal vegyítve, amely mély benyomást keltett a szakértőknél” – tette hozzá.

Az 57 éves Bernd Storck – aki a magyar válogatottat kijuttatta a 2016-os Európa-bajnokságra, a tornán pedig a nyolcaddöntőig menetelt a csapattal – legutóbb a belga élvonalban szereplő Cercle Brugge-nél dolgozott.

További tartalmak