×

Attól függetlenül, hogy megharapta, Chiellini csodálja Suárezt

Giorgio Chielliniben, az olasz válogatott belső védőjében nem maradt rossz érzés Luis Suarez iránt, sőt, csodálja az uruguayi csatárt, aki a 2014-es labdarúgó-világbajnokságon megharapta őt.

A híres harapás utáni pillanatok: Chiellini és Suárez a földön. Az olasznak a válla, az uruguayinak a foga fáj. (Forrás: fifa.com)
A Juventus csapatkapitánya önéletrajzi könyvében emlékezik meg a hat éve óriási visszhangot kiváltó esetről, mely után a nemzetközi szövetség négy hónapra és kilenc válogatott meccsre eltiltotta Suarezt, akit a meccsen nem büntettek.

"A rosszindulat benne van a játékban, én ezt nem nevezném törvénytelennek. Ha le akarod győzni az ellenfeled, okosnak kell lenned" - írta a hamarosan megjelenő könyvben a nyolcszoros olasz bajnok védő. - "Csodálom a ravaszságát. Ha nem lenne az, csupán egy átlagos csatár volna."

Chiellini bővebben is megemlékezik az ominózus, sorsdöntő csoportmeccsről, melyen ő a másik uruguayi sztárcsatárt, Edinson Cavanit őrizte főként, s az eset előtt is így volt, amikor "jött" Suarez.

"Egyszer csak észrevettem, hogy valaki a vállamba harapott. Csak úgy megtörtént. Ilyen volt az ő stratégiája a közelharcnál, s ha őszinte akarok lenni, az enyém is ilyen. Hasonlítunk egymásra és én szeretek ilyen típusú csatárok ellen játszani."

A második félidőben történt esetnél 0-0 volt az állás, Suarezt nem büntették, sőt, a szituációt nem sokkal követő szögletből az uruguayiak megszerezték a győztes gólt, amivel továbbjutottak a csoportból, Olaszország pedig kiesett.