Milyen lenne a tökéletes csatár?

A Marca összerakta a világ legjobb támadóját, kár hogy ilyen csak a képzeletben van.

Íme a tökéletes támadó (fotó: marca.com))

Íme a tökéletes támadó (fotó: marca.com)A spanyol Marca bemutatta a világ legjobb támadóját, igaz a kiváló és elsősorban képzeletbeli játékost kilenc labdarúgóból gyúrták össze. Mindenkiből "felhasználtak valamit", hogy megalkossák a tökéletes csatárt.

A lap szerint az ideális csatárnak olyan jobb lába van, mint Kylian Mbappénak, aki amellett, hogy villámgyors, futás közben is képes pontos és erős lövésre. Azzal a ténnyel is nehéz vitatkozni, hogy jelenleg senkinek nincs olyan bal lába, mint Lionel Messinek, legyen szó akár cselezésről, vagy kapura lövésről.

A tökéletes támadónak, olyan szíve van,mint Cristiano Ronaldónak, aki képességei mellett elkötelezettségének, szenvedélyének köszönheti sikereit. Egy jó csatárnak elengedhetetlen, hogy érezze, hol kel lennie, hogy helyzetbe tudják hozni, vagy egy kipattanó lövésre ő érjen oda legelőször. A Marca szerint ebben nincs jobb Gary Linekernél.

Egy csatárnál nem hátrány, ha gyors, mint Jamie Vardy és erre a gyorsaságra a csapata tud építeni, mint a Leicester a 2016-os bajnoki címénél, és olyan szinten tud élni a lehetőségeivel, mint tette azt Gerd Müller, aki saját bevallása szerint sem szerzett soha szép gólt, csak sokat és fontosat. Ugyanakkor egy csatár lehet elegáns is, akinek pazar megoldások és gyönyörű gólok fűződnek a nevéhez, mint Marco van Bastennek.

A Marca szerint az ideális támadónak olyan a fejjátéka, mint a Real korábbi klasszisának, Santillanának volt, ugyanakkor egy csatárnak a pályán olyan erősnek kell lennie, olyan kisugárzásúnak kell bírnia, mint a brazil Ronaldo.