×

Mourinho Guardiolának a 2010-es BL-elődöntőn: Még nincs vége a meccsnek

Tíz éve, 2010. május 22-én nyerte meg az Internazionale a Bajnokok Ligája fináléját a portugál José Mourinho irányításával a Bayern München ellen.

José Mourinho, Pep Guardiola és Zlatan Ibrahimovic a 2010-es BL-elődöntőn a Camp Nouban. (Forrás: maisfutebol.pt)
A Santiago Bérnabeuban rendezett madridi BL-döntő előtt még volt egy jelenése az Internek Spanyolországban, amely cseppet sem ígérkezett kéjutazásnak.

Az elődöntőben a Barcelona volt az olaszok ellenfele. Az első mérkőzésen a San Siróban 3-1-es előnyre tett szert Mourinho csapata, de így is számítani lehetett arra, hogy nem lesz sétagalopp a visszavágó a Camp Nouban.

Tovább tetézte az Inter gondjait, hogy a 28. percben elveszítette a félelmetes munkabírásáról híres középpályását, Thiago Mottát, miután Sergi Busquets egy ártalmatlan szituációban előadta a nagyhalált.

Busquets elterül, pillanatokkal később Thiago Motta piros lapot kap. (Forrás: Lluis Gene)Egy évtizeddel később Mourinho visszaemlékezett az esetre, és azt is elmesélte, mit súgott oda a katalánok edzőjének, Pep Guardiolának. Kettejük rivalizálása ettől a párharctól datálható.

„Amikor Busquets úgy terült el, mint aki elájult, én pont az ő (Barcelona) kispadjuk és a hely között álltam, ahol Thiago Mottát kiállították. A szemem sarkából láttam, hogy a Barcelona kispadjánál úgy örvendeztek, mintha már megnyerték volna a meccset, közben Guardiola magához hívja Ibrahimovicot, hogy taktikai tanácsokkal lássa el. Ekkor szólt oda neki: ’Ne ünnepelj, mert még nincs vége a meccsnek” – mesélte a Gazzetta dello Sportnak a portugál mester.

A visszavágót végül elveszítette az olasz csapat, miután Gerard Piqué a hajrában betalált, de a párharc az Interé lett 3-2-es összesítéssel.

„Pályafutásom legcsodálatosabb veresége volt. Igazából ez nem egy 1-0-s vereség volt, hanem egy 3-2-es diadal, drámai körülmények között” – mondta Mourinho.