×

Vidal kicsattan az erőtől, tervei vannak Barcelonában

Jordi Alba (jobbra) és Arturo Vidal gólöröme (Fotó: EPA/Enric Fontcuberta)
Nálunk is olvasható volt, hogy a Barca megegyezett a Juventus bosnyák légiósával, Miralem Pjaniccsal, de a két csapat vezetőségének is egyezségre kell jutnia. A torinóiaknak a brazil Arthur lenne a kiszemeltje, de a középpályás Barcelonában akar maradni, ráadásul Quique Setien is elégedett a teljesítményével.

Az éppen születésnapját ünneplő 33 éves Vidalra sincs panasz, ennek ellenére a tárgyalok folyamán az ő neve is fel-felbukkan, talán a kora miatt is.

A chilei Gerard Piqué és Luis Suárez mellett a keret legidősebb tagja, de mindez csöppet sem zavarja az extravagáns középpályást, aki egy Instagramon folytatott beszélgetésen elmondta, hogy életében nem tartotta magát ennyire felkészültnek, mint most.

„Nagyon boldog vagyok Barcelonában, természetesen itt szeretném folytatni. Jelenleg úgy érzem, hogy még soha nem voltam ennyire felkészült, mint most. Jól érzem magam és sok a barátom az öltözőben” – állította Vidal.

A csapat újra elkezdte az edzéseket, miután átestek a kötelező protokollon, amelyet a koronavírus-járvány miatt rendelt el a szövetség, a rutinos játékos pedig nagy várakozásokkal vetette bele magát a munkába.

„Hosszú pályafutásom során soha nem állt ennyi idő a rendelkezésemre, hogy felkészülhessek. Úgy érzem, teljesen kész vagyok az előttünk álló megmérettetésekre a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban egyaránt. Elsők vagyunk a bajnokságban, és már csak egy meccs választ el minket attól, hogy a BL-negyeddöntőbe jussunk (a BL-nyolcaddöntő első meccsén a Napoli otthonában 1-1-et játszott a Barca). Két hónap áll előttünk, amelyben a maximumot fogjuk nyújtani” – ígérte Arturo Vidal.