Musorujsag
Élő Eredmények

Fabregas: Mourinho tudta a legjobban kezelni a fejemet

Fabregas: Mourinho tudta a legjobban kezelni a fejemet

m4sport.hu/Marca
A spanyol Cesc Fábregas karrierjének alakulásában elévülhetetlen szerepe van José Mourinhónak. Ezt a középpályás is vallja, aki egy Rio Ferdinanddal folytatott beszélgetésen beszélt korábbi edzőjéről.

Abban is kulcsszerepe volt a portugál trénernek, hogy Fabregas visszatért a Premier League-be. A 110-szeres spanyol válogatott középpályás 2003-ban, 16 évesen vállalt egy nagyot és a Barca akadémiájáról az angol Arsenalhoz igazolt, ahol nyolc szép évet töltött el Arséne Wenger kezei alatt, akitől szintén sokat tanult.

Mourinhóval viszont jobban szeretett dolgozni. Ahogy mondta, befurakodott a fejébe és kihozta belőle a legjobbat.

„Amikor Mourinhóval voltam, arra lettem figyelmes, hogy ő az a vezetőedző, aki képes bánni a fejemmel. Egy tökéletes edző a nagy játékosok számára. Sokszor közelíti a mesterséget a pszichológia oldaláról és folyamatosan motivál. Egy nap üzenetem érkezett Mourinhótól” – kezdte a 33 éves spanyol.

A portugál megkeresése nagy változást hozott a világ- és Európa-bajnok labdarúgó életében, aki három év után a Barcelonában, 2014-ben úgy döntött, hogy visszatér Londonba, de ezúttal a portugál által irányított Chelsea-be.

Az üzenetet hívás követte, amelyben könnyen meggyőzte Fabregast, hogy vissza kell térnie Angliába, habár a világ egyik legjobb csapatának tagja volt.

„Aztán felhívott és azt mondta: ’csak két játékosra van szükségem. Diego Costát el fogom hozni, ez már biztos. Ha te is jössz velem, a csapat bajnok lesz’. Egy olyan szisztémával dolgozik, amely nagyon jól működhet, ha olyan játékosokat talál, akik illeszkednek az elképzelésébe” – emlékezett vissza a középpályás.

Mourinho nem beszélt mellé: Diego Costával és Cesc Fabregasszal bajnokságot nyert a Chelsea-vel. Kétszer is. Korábban sosem volt tagja bajnokcsapatnak, a portugálnak köszönheti ezt.

Borítókép: Mourinho magyaráz Fabregasnak. (Forrás: Marca)

További tartalmak