Musorujsag
Élő Eredmények

Henry nem az Arsenalba, a Unitedbe ment volna, de Ferguson hallani sem akart róla

Henry nem az Arsenalba, a Unitedbe ment volna, de Ferguson hallani sem akart róla

m4sport.hu/Daily Mail
A Manchester United korábbi biztonsági vezetője elmondta, hogy 1999-ben Sir Alex Fergusonnak alkalma lett volna szerződtetni Thierry Henryt, még mielőtt a francia a londoni Arsenalhoz ment volna, ahol végül örökre bevéste a nevét az Ágyúsok történetébe.

Therry Henry tagadhatatlanul az Arsenal történetének legendás csatára. A támadó 375-ször öltötte magára az Ágyúsok mezét, 228 gólt szerzett, mellette 92 gólpasszt osztott ki. Vezéralakja annak a bajnokcsapatnak, amely a 2003/04-es szezonban veretlenül végzett a Premier League első helyén.

Ned Kelly amellett, hogy a Manchester United biztonsági vezetője volt, Sir Alex Ferguson testőreként is tevékenykedett, így sok mindenről hallhatott testközelből.

Olykor a játékosok biztonságáért is felelt, köztük David Beckham és Eric Cantona mellett is dolgozott. Utóbbival baráti viszonyt is ápolt.

„Egy meccs után a játékos bejáróban csörgött a telefonom és Eric bátyja volt az, Jean-Marie, aki közölte velem: ’Ned, mondd meg Alexnek (Ferguson), hogy Thierry Henry a csapatotoknál akar focizni’” – mesélte Kelly a beIN Sportsnak.

„Ez azelőtt volt, hogy az Arsenalba ment volna, de az elsődleges vágya a Manchester United volt. Szóval fogtam magam és elmentem a Főnökhöz, akinek mondtam: ’Főnök, épp az előbb beszéltem Jean-Marie Cantonával, aki azt mondta, hogy Henry hozzánk akar jönni’’ – emlékezett vissza Ferguson korábbi testőre.

A legendás edző viszont váratlanul rövidre zárta a témát. Henry akkoriban a Juventusban játszott és már Olaszországban is megmutatta, mire képes, ennek fényében meglepő volt Kelly számára a válasz.

„Soha. Állandóan cseszett sérülésekkel küszködik.”

Arséne Wenger (jobbra) tárt karokkal fogadta Henryt. (Forrás: EssentiallySports)

A többi már tényleg történelem. Henry nem érezte jól magát a Juventusban, ezért akart váltani. Az Arsenal végül megvette őt. 11 millió fontért. Egy igazi nagyágyút fogtak vele az Ágyúsok.

Borítókép: Sir Alex Ferguson és Thierry Henry. (Forrás: football365.com)

További tartalmak