×

Angliában a kupadöntő, a La Ligában a leendő szezonkezdet tervével álltak elő

Újabb részletek láttak napvilágot a labdarúgóélet beindulása kapcsán Angliában és Spanyolországban is. Előbbiben az FA Kupa befejezésével, utóbbiban már a leendő bajnoki szezon kezdésével kapcsolatban álltak elő kész tervekkel.

Amíg csütörtökön a klubok megállapodtak a Premier League június 17-i beindításáról, a BBC ismertette az angol szövetség tervét a negyeddöntőnél leállított FA Kupa menetrendjére vonatkozólag. Ez alapján a a június 27-28-i hétvégén rendeznék meg az említett kört, majd július 11-én és 12-én az elődöntő párharcait, a fináléra pedig augusztus első napján kerülne sor.

Fixnek azonban még nem tekinthető, egyelőre előzetes programnak számít, mivel a járványügyi helyzet miatt változhat, és a meccseket csak a megfelelő biztonsági intézkedések mellett lehet megrendezni.

 
A negyeddöntő párosításai:
Leicester City – Chelsea
Newcastle United – Manchester City
Sheffield United – Arsenal
Norwich City –Manchester United

Spanyolországban épp a kupa az, ami körül a legtöbb a kérdőjel, ugyanis a két baszk csapat, az Athletic Bilbao és a Real Sociedad megegyezett, hogy mindenképp nézők előtt játszanák le a történelmi döntőjüket, amibe a szövetség is beleegyezett, azonban június 8-át követően csupán zárt kapus mérkőzések megrendezésére adott engedélyt a kormány.

A La Liga 19/20-as szezonjának befejezése ennek megfelelően június 11-én el is indul, és ha igazak az értesülések, akkor 32 egymást követő napon át játsszák majd a meccseket a csapatok, így július végére be is fejezhetik a hátralévő 11 fordulót. Javier Tebas, a liga elnöke pedig a minap már a következő évad kezdéséről is beszélt a Marcának, amelyet szeptember 12-ére prognosztizál. És az is szóba került már, hogy addigra nézők is lehetnek a stadionokban.

Európa nagy bajnokságai közül a német Bundesligában már május 16-án újrakezdődött a bajnokság, míg az olasz szezon június közepén kel életre, ha az olasz miniszterelnök, Giuseppe Conte is rábólint, akkor június 13-án, egy nappal a sportesemények rendezését engedélyező határozat életbe lépése előtt.